Adres: 
HOWEST The Level, Botenkopersstraat 2
8500 Kortrijk
België
Datum: 
vrijdag 05 april 2019 - 13:00 t/m 18:55
Info:
Afgelopen

Doel van de workshop

Tijdens deze workshop gaan we dieper in op de mogelijkheden die AR/VR technologie biedt in verschillende domeinen van De Blauwe Cluster, niet alleen in offshore energie, maar ook in kustbescherming, toerisme, enz. Dit is een uitstekend voorbeeld van onze "smart sea" agenda om de Industry 4.0 - filosofie toe te passen in de blauwe economie. 

Breng je medewerkers en klanten in een vroeg stadium in contact met je producten door ze in een 3D omgeving voor te stellen, wat ook opties biedt voor training en onderhoud. Live remote support tijdens onderhoud; automatische kwaliteitscontrole en rapportering; simulatie van veiligheidsoefeningen met meerdere scenario’s en interacties in een virtuele wereld – het kan allemaal.

Ook de gevolgen van stormen en het al dan niet toepassen van kustbescherming kan live meegemaakt worden in een virtuele wereld. Waan u aan de kust tijdens een training op de loopband of wat dacht je van een rondleiding in je hotel kamer nog voor je de boeking afrondt? Duik onder in de wondere onderwaterwereld zonder nat te worden of laat je rondleiden in scheepswrakken.

De deelnemers worden via demo’s letterlijk ondergedompeld in de wereld van AR/VR om zo te ondervinden wat deze technologie kan bieden binnen de blauwe economie. Via pitches komen zowel de oplossingen als de problemen aan bod: ontwikkelaars van AI technologieën; maar ook bedrijven met een specifieke probleemstelling krijgen de kans om zichzelf voor te stellen. Eindigen doen we met een B2B receptie waarbij beide netwerken elkaar leren kennen, en waar de organisatoren voor de nodige connectie zorgen.

Tevens zullen we een collaboratief projectidee lanceren dat focust op toepassingen van AR/VR in een marien-maritieme context.

Programma

13h00 – 13h15 Introductie door De Blauwe Cluster/IBN Offshore Energy
13h15 – 14h00 Voorstelling immersieve technologieën: state of the art & wat brengt de toekomst door DAE research
14h00 – 15h00
 • Demo’s
 • Koffiepauze
15h00 – 17h00
 • Sectoriële cases: 
  • Mitch De Geest (CEO, NCentric)
   • 5G op de Belgische windparken
  • Tom De Vleesschauwer (Innovation officer, Belgian Navy)
   • Remote Maintenance Assistance in the Belgian Navy
  • Koen Aerts (Expert Engineer 4D CAD & VR-AR, DEME Offshore)
   • Deme Talks - Sharing-Inspiring-Bringing people together with VR-AR-MR
  • Dirk Vanclooster (Directeur Abdijmuseum Ten Duinen)
   • Ten Duinen@1490 - virtual reality in het museum
 • Pitches: van uitdaging tot opportuniteit
17h00 – 19h00 Netwerkreceptie en standenmarkt (doorlopend)

Deelnamekost en inschrijvingen

Deelname aan dit evenement kost 150 € excl. BTW per deelnemer, vooraf te voldoen. Leden van De Blauwe Cluster en de IBN Offshore Energy krijgen voorkeur bij de inschrijvingen en kunnen - gelimiteerd - gratis deelnemen.

Voor de leden van De Blauwe Cluster hangt het aantal gratis deelnemers af van de gekozen lidmaatschapsformule. Meer informatie over de lidmaatschapsformules kan je hier vinden. Leden van de IBN Offshore Energy kunnen maximaal met 2 deelnemers gratis deelnemen. Dit is niet cumulatief. Indien je binnen de maand lid wordt dan wordt het bedrag verrekend. 

Via deze link kan je inschrijven.

Over de organisatie

Dit is een co-organisatie van De Blauwe Cluster, IBN Offshore Energy en Howest – Digital Arts and Entertainment, 2 jaar op rij verkozen tot beste gaming school ter wereld.

De onderzoeksafdeling DAE research past de gaming engines, VR & AR applicaties toe in een industriële O&M context maar ook in gezondheidszorg, toerisme en educatie.