Adres: 
/
/ webinar
België
Datum: 
donderdag 23 april 2020 - 14:00 t/m 14:55
Info:
Afgelopen
Enkel voor leden
Eigen activiteit

Op 23 april organiseren EMBRC Belgium en de Blauwe Cluster een taskforce in het domein “ecosystem approach”. Het natuurlijk kapitaal van de zee omvat heel wat mariene biologische bronnen die een grote rol spelen bij het aanleveren van verschillende mariene ecosysteemdiensten. Gezien de blauwe groei en blauwe economie missie een efficiënter gebruik en een grotere rol van de zee zien in industriële en maatschappelijke activiteiten, is het vrijwaren en versterken van de mariene ecosystemen een belangrijke component om op een duurzame manier lange-termijn activiteiten op zee mogelijk te maken en zo publiek draagvlak te creëren. 

Bedoeling van de Taskforce is om onze leden enkele handvaten aan te reiken om met de beschikbare resources aan de slag te gaan en in innovatieprojecten rekening te houden met de impact op ecosystemen.

Omwille van de coronacrisis is het oorspronkelijke programma aangepast en zullen enkel de keynote presentaties als webinar aangeboden worden.

De Taskforce is voorbehouden voor de leden en partners van De Blauwe Cluster en voor speciale genodigden van EMBRC-BE. Inschrijven kan tot en met 22 april. Na registratie ontvang je een link met toegang tot de webinar. 

 

Programma

14u00 Inleiding Marijn Rabaut (Blauwe Cluster)
14u10 Belang van ecosystemen in blauwe infrastructuur & innovatie Lien Loosvelt (Blauwe Cluster)
14u30 Internationale samenwerking met mariene onderzoeksinfrastructuur  Nicolas Pade (EMBRC)
14u50 Wrap-up en next steps met Q&A

Marijn Rabaut (Blauwe Cluster), Ann Van Reusel (EMBRC-UGent)