Adres: 
Maritiem Plein 10
8400 Oostende
België
Datum: 
vrijdag 10 september 2021 - 13:00 t/m 18:00
Info:
Afgelopen
Activiteit voor leden en niet-leden
Eigen activiteit
vrijdag 10 september 2021 - 13:00 t/m 18:00

Neem deel aan de Blue Economy Science Summit (BESS), hét evenement voor actoren in de Blauwe Economie. Maak kennis en leg contacten met bedrijven en kennisinstellingen, en kom meer te weten over wat er allemaal leeft in de mariene en maritieme sector.

De Blue Economy Science Summit (BESS) is de opvolger van Marine Science Meets Maritime Industry (MSMMI). Tijdens dit jaarlijks terugkerend evenement worden ondernemers en wetenschappers uitgedaagd om na te denken over mariene en maritieme vraagstukken en daar samen een antwoord op te vinden. 

Op 10 september nodigen we jullie graag in Oostende uit voor de eerste editie van dit nieuwe evenement, dat tot doel heeft om een brug te slaan tussen het bedrijfsleven en de wetenschap, de samenwerking te vergroten en samen een visie en strategie voor de toekomst van de blauwe economie te bedenken.

Naast interessante keynotes en panelgesprekken over onder andere IP voorzien we een innovatiemarkt waar je diverse mariene onderzoeks- en innovatieprojecten kunt leren kennen. Bezoek tijdens ons live event diverse standen, ga met de projectpartners in gesprek en kom te weten wat de toekomst in petto heeft.

Programma

13:00 Registratie & bezoek innovatiemarkt
14:10     Inleiding
Jan Mees, algemeen directeur van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) 
Marc Nuytemans, CEO van De Blauwe Cluster
14:25 Inleiding tot IP & IP in samenwerkingsprojecten in de praktijk 
14:55 Debat rond intellectuele eigendom met deelnemers uit industrie, overheid en kennisinstellingen
15:35 Keynote speech
Nathalie Balcaen, administrateur-generaal van het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK)
16:05      Afsluitend woord
Jos Smits, voorzitter van De Blauwe Cluster
16:15   Rondleiding op de innovatiemarkt gevolgd door receptie
18:00  Einde event

Praktisch

De eerste editie van de Blue Economy Science Summit vindt plaats in De Cierk, een bruisend ontmoetingscentrum en food market op de Oostendse Oosteroever. 

We houden ons aan de geldende coronamaatregelen. Daarom is het aantal deelnemers voorlopig beperkt tot 80. We werken hierbij op een first come, first serve-basis. Bijkomende inschrijvingen worden op een wachtlijst bijgehouden.

Indien er specifieke instructies van toepassing zijn voor de deelnemers, zullen die tijdig op onze website en per mail gecommuniceerd worden.

Meer info

Heb je nog specifieke vragen of wil je meer te weten komen over het evenement? Neem contact met ons op.