Webinar
Datum: 
maandag 26 oktober 2020 (Hele dag) t/m donderdag 29 oktober 2020 (Hele dag)
maandag 31 augustus 2020 - 13:35

Neem deel aan G-STIC en doe inspiratie op om je bedrijf of organisatie naar een hoger niveau te tillen, of draag eigen innovatieve oplossingen uit voor problemen en uitdagingen in onze huidige samenleving.

G-STIC is een reeks van conferenties gericht op de ontwikkeling, verspreiding en toepassing van technologische innovaties in het kader van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN

Dit jaar wordt er gewerkt rond zeven maatschappelijke uitdagingen (klimaat, onderwijs, energie, voeding, gezondheid, oceanen en water) en vijf transversale thema's (circulaire economie, geslacht, geospatiale gegevens, informatica en jeugd).

Praktisch

In het kader van de huidige coronacrisis is het onmogelijk om een grootschalig fysiek evenement te organiseren. Daarom wordt het evenement volledig online uitgezonden. en zal er maar een beperkt aantal toeschouwers fysiek aanwezig zijn. 

Deelname aan de conferenties is volledig gratis, maar vooraf inschrijven is wel verplicht. Wil je kans maken om het event toch live bij te wonen, dan kan je dat bij je inschrijving vermelden.

Wegens het internationale karakter van het evenement is de voertaal Engels.

Programma

De Blauwe Cluster neemt het Oceans-gedeelte voor zijn rekening. Tijdens het event gaan we dieper in op enerzijds de toekomst van havens en energiehubs, en anderzijds de co-creatie van blauwe innovatie.

Daarnaast reiken we ook de 'Blue Innovation Awards' uit. Deze awards zijn een erkenning voor innovatieve bedrijven en overheidsinstellingen die actief  zijn in de blauwe economie. 

Bekijk het programma van het Oceans-gedeelte in detail

27 oktober
14:00-15:30

Deep dive session:
The importance of offshore renewable energy
for the energy transition within ports and shipping

27 oktober
16:00-17:30

Blue Innovation Awards:
Celebrating innovative projects in Belgium

28 oktober
09:00-10:30

Deep dive session:
Co-creation process and multi-use at sea