Webinar
Datum: 
dinsdag 02 maart 2021 - 10:00 t/m 12:00
Info:
Afgelopen
Enkel voor leden
Eigen activiteit
dinsdag 02 maart 2021 - 10:00 t/m 12:00

Ben je producent, leverancier of gebruiker van offshore technologie met interesse in de verduurzaming van materialen? Dan weet je allicht dat een doordachte materiaalkeuze kan helpen om de impact op het mariene milieu te verkleinen.

Niet alleen in innovatieprojecten, maar ook in vergunningsaanvragen kan nagedacht worden over de mogelijkheden om biomaterialen te introduceren voor offshore toepassingen.

Om in te spelen op de groeiende trend om fossiele grondstoffen te vervangen door biogebaseerde alternatieven, organiseert De Blauwe Cluster in samenwerking met Sioen Industries en Centexbel een infosessie rond het gebruik van biogebaseerde en biodegradeerbare materialen voor mariene en maritieme toepassingen.

Programma

  • 10u00 - Inleiding: (Lien Loosvelt, de Blauwe Cluster)
  • 10u10 - Biogebaseerde en biodegradeerbare materialen voor de mariene en maritieme sector (Bert Groenendaal en Michiel Platteeuw, Sioen Industries)
  • 10u50 - Vragenronde
  • 11u00 - Pauze
  • 11u10 - Uitdagingen en onderzoek rond offshore gebruik van biomaterialen toegelicht adhv lopende projecten (Ruben Geerinck, Elke Demeyer, Lien Van der Schueren, Centexbel)
  • 11u40 - Interactieve ronde
  • 12u00 - Afsluiting

Tijdens de infosessie verwerf je een basiskennis van biogebaseerde en biodegradeerbare materialen en krijg je meer inzicht in mogelijke toepassingen, opportuniteiten en uitdagingen die het gebruik ervan in de blauwe economie met zich mee brengen.

In de interactieve ronde krijg je verder ruimschoots kans om jouw interesses en noden te delen en de nodige contacten te leggen. Luister ook naar de verhalen van andere deelnemers en doe inspiratie op voor interessante toekomstige projecten.

Praktisch

Deelname is gratis voor leden van De Blauwe Cluster, maar je moet je wel inschrijven via onze website. Dat kan nog tot en met 25 februari 2020.

Voor meer info kan je terecht bij Lien Loosvelt.