Deze eerste oproep van de COFUND BLUE BIOECONOMY heeft als doel om de aquatische biomassa (zowel in zoet als zout water) op een duurzame manier te exploiteren (door o.a. gebruik te maken van duurzame oogstmethoden en nieuwe productiemethoden) om nieuwe producten te identificeren die van belang kunnen zijn voor de verschillende sectoren, zoals de voedings- en voederindustrie en de chemische industrie. Ook toepassingen binnen nutraceutica en cosmetica zijn mogelijk.
De oproep gaat open vanaf 17 december en sluit op 15 maart 2019. VLAIO neemt deel met het programma bedrijfssteun. Voor deze oproep gebeurt de evaluatie van de pre-proposals in april – mei 2019 en de evaluatie van de full proposals in oktober -december 2019. Vanaf 1 januari tot 1 april 2020 kunnen de projecten starten.
Het Agentschap Innoveren en Ondernemen voorziet in samenwerking met Flanders’ Food en de Blauwe Cluster voor een infosessie voor deze oproepen op maandag, 14 januari 2019 in Brussel (Ellipsgebouw, zaal 0.04) van 12.30 tot 15.30 uur. Tijdens deze infosessie wordt het ERANET BLUE BIOECONOMY en de praktische modaliteiten ervan gedetailleerd toegelicht.
PROGRAMMA
12u30 | Ontvangst en registratie |
13u00 | Welkom - Agentschap innoveren en Ondernemen (Maarten Sileghem, VLAIO) |
13u15 | Blue Bio en indienen van een project (Dirk Veelaert, VLAIO / Alain Deleener, FWO) |
13u45 | Matchmaking: opportuniteiten via Enterprise Europe Network en Horizon 2020 (Patrick De Molder, VLAIO) |
14u00 | Pauze |
14u15 | Flanders' FOOD in BlueBio (Elien Danckaerts, Flanders' FOOD) |
14u35 | De Blauwe Cluster in BlueBio (Caroline Ven, Blauwe Cluster) |
14u55 | De praktijk; SEAREFINERY - The seaweed biorefinery for high value-added products (Bert Groenendaal, Sioen) |
15u15 | Vragen en antwoorden (allen) |
15u30 | Einde |
Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht. Inschrijven kan tot 8 januari 2017 via mail naar ann.joris@vlaio.be en dirk.veelaert@vlaio.be . Graag vermelden of u wenst deel te nemen aan de broodjeslunch die start tijdens de registratie.