Adres: 
Industrieweg 11, kaai 403
2030 Antwerpen
België
Datum: 
vrijdag 23 september 2022 - 15:00 t/m 19:00
Info:
Afgelopen
vrijdag 23 september 2022 - 15:00 t/m 19:00

Op vrijdag 23 september zijn alle leden van De Blauwe Cluster van harte welkom op de 2de editie van het kmo-café, dat plaatsvindt op de site van EDR Antwerp Shipyard in de Antwerpse haven. Het kmo-café is een initiatief van het kmo-comité van De Blauwe Cluster met als doel kmo's de mogelijkheid te geven om elkaar beter te leren kennen in een meer informele setting.

Programma

Tijdens dit kmo-café maak je nader kennis met EDR Antwerp Shipyard, de grootste scheepswerf in België. Na een toelichting van de werking van dit bedrijf breng je een bezoek aan één van de dokken en aan de hallen. Daarna heb je ruim de gelegenheid om bij een drankje en een hapje gezellig bij te praten met andere kleine en middelgrote ondernemingen in de blauwe economie. 

Bekijk het gedetailleerde programma
14:00

Ontvangst

14:30 Verwelkoming De Meyer & De Blauwe Cluster
14:40 Presentatie turbine voor energierecuperatie in sluizen
15:00 Bezoek aan de werkhallen
16:30 Netwerking met lunch

Dit programma en de vermelde uren zijn onder voorbehoud.

Over EDR Antwerp Shipyard

Na de overname in 2015 werd EDR Antwerp Shipyard geheel vernieuwd. De combinatie van 4 droogdokken, een logistieke opslag van bijna 20.000 m² en een nieuwe werkplaats van 16.000 m² maakt van het bedrijf een duurzame en toekomstbestendige scheepswerf in het centrum van Europa.

De missie van EDR is om duurzame samenwerkingen aan te gaan met al onze stakeholders. De sterkte van een Belgische scheepswerf is de nabijheid van leveranciers en partners. Dit gaat van leveranciers tot start-ups en nieuwe technologie in de staal- en scheepvaartindustrie (zeevaart en binnenvaart).

EDR Antwerp Shipyard is ook continu op zoek om de duurzaamheid van de werf te verbeteren. Zo wordt de CO2-prestatieladder door het management als rode draad gebruikt om duurzaam te ondernemen in samenwerking met verschillende andere innovatieve bedrijven.

Praktisch

Deelname aan het kmo-café is gratis voor alle leden van De Blauwe Cluster. Ben je geen lid van De Blauwe Cluster? Dan kan je jammer genoeg niet deelnemen.

Een bezoek aan het bedrijf is niet mogelijk zonder voorafgaandelijke registratie. Wil je er graag bij zijn? Twijfel dan niet en schrijf je tijdig in. Dat kan nog tot uiterlijk dinsdag 20 september.

Er is parkeermogelijkheid. Bekijk wat meer info over de bereikbaarheid van de site.

Op de werf is het dragen van veiligheidskledij verplicht (veiligheidshelm, fluo hesje én veiligheidsschoenen). Breng die dus zeker mee naar de werf.

Heb je zelf geen veiligheidskledij? Geef dat dan duidelijk aan in het inschrijvingsformulier zodat we dit voor jou kunnen voorzien.