Adres: 
De Grote Post - HENDRIK SERRUYSLAAN 18A
8400 Oostende
België
Datum: 
vrijdag 08 mei 2020 - 14:00 t/m 16:00
Info:
Externe activiteit

Wat?

LifeWatch Belgium is een Europese e-infrastructuur die biodiversiteit en ecosysteem gegevens verzamelt en waarbij een geïntegreerde ICT aanpak centraal staat. Het Mariene LifeWatch Observatorium verzamelt regionale mariene, terrestrische en zoetwater gegevens. Dit gebeurt onder meer d.m.v. maandelijkse sampling campagnes met RV Simon Stevin en d.m.v. een aantal sensornetwerken. Deze data worden zo snel mogelijk online ter beschikking gesteld.

Waarom?

LifeWatch wil zich in de nabije toekomst laten adviseren door een Maritime Industry Advisory Board (MIAB) om een optimale valorisatie naar de maritieme industrie te realiseren. De eerste vergadering van de MIAB zal doorgaan op 8 mei in De Grote Post in Oostende. Een agenda daarvoor is in opmaak. Geïntereseerde bedrijven kunnen zich nu reeds melden voor vertegenwoordiging in deze board.

Wanneer?

De eerste meeting van het LifeWatch MIAB zal doorgaan op 8 mei in de namiddag (vanaf 14u). Deze zal plaatsvinden te Oostende in de Grote Post, in aansluiting met de Marine Science meets Maritime Industry meeting die daar wordt georganiseerd door het VLIZ en de Blauwe Cluster.