Adres: 
Bilbao Exhibition Centre, Azkue Kalea 1
48902 Barakaldo Vizcaya
Spanje
Hybride evenement
Datum: 
woensdag 06 oktober 2021 - 00:00 t/m donderdag 07 oktober 2021 - 23:55
Info:
Afgelopen
Enkel voor leden
woensdag 06 oktober 2021 - 00:00 t/m donderdag 07 oktober 2021 - 23:55

Interesse in hernieuwbare energie uit zee? Dan is de Ocean Energy Conference op 5 oktober in Bilbao (Spanje) beslist iets voor jou. Binnen het kader van het project ELBE+ zijn er bovendien verschillende mogelijkheden om te netwerken met internationale bedrijven.

We hebben het genoegen jullie uit te nodigen voor het volgende Europese netwerkevent van ELBE, dat op 6 en 7 oktober plaatsvindt in Bilbao (Spanje) binnen het kader van de Ocean Energy Conference. Op het programma staan deelname aan de conferentie, B2B-meetings, specifieke workshops rond oceaanenergie en een plaatsbezoek aan het Biscay Marine Energy Platform (BiMEP).

In het kader van het project ELBE PLUS kunnen leden van De Blauwe Cluster zich nog tot 30 september inschrijven aan een voordeeltarief van € 200 in plaats van € 350. Alle geregistreerde deelnemers krijgen koffie en een lunch aangeboden op de dag van het evenement.

Ter aanvulling geven we nog graag mee dat bedrijven die niet deelnemen aan de conferentie nog altijd kunnen deelnemen aan online B2B-meetings.

1. Ocean Energy Conference (OEC) - 6 oktober

De Ocean Energy Conference maakt deel uit van de World Maritime Week, een tweejaarlijks event in het Bilbao Exhibition Centre waarbij actoren uit de scheepvaart, visserij, havens en offshore energiesector samenkomen van 5 tot en met 7 oktober. Op het programma staan internationale conferenties, B2B-meetings, netwerking en een expositieruimte.

De drie centrale thema's zijn inzet van oceaanenergie, financiering van een sector in ontwikkeling en het benutten van golfenergie. Tijdens het event nemen sprekers van onder andere de Europese Commissie, internationale ontwikkelaars van golfenergieconverters en vertegenwoordigers van Ocean Energy Erurope het woord.

2. B2B-meetings - 6 & 7 oktober

Als onderdeel van de OEC 2021 organiseert Enterprise Europe Network op 6 en 7 oktober internationale B2B-meetings. Het doelpubliek van deze meetings zijn instellingen, bedrijven, start-ups, associaties, universiteiten en onderzoeksinstituten die zich rechtstreeks of onrechtstreeks bezighouden met hernieuwbare energie uit de zee.  

De B2B-meetings worden georganiseerd als een hybride event. Deelnemers kunnen ofwel online ofwel ter plaatse in het Bilbao Exhibition Centre gedurende een half uur met elkaar praten om innovatieve oplossingen aan te bieden, nieuwe samenwerkingen aan te gaan of partners voor projecten te vinden. 

Deelname aan de B2B-meetings is in principe gratis, maar indien je ter plaatse met mensen wil afspreken, moet je je ook registreren voor de Ocean Energy Conference en de toegangsprijs betalen. Interesse om (andere) internationale spelers te ontmoeten? Dan kan je je hier inschrijven voor de B2B-meetings
 

3. Atlantic Arc Workshop en plaatsbezoek aan Biscay Marine Energy Platform (BiMEP) - 7 oktober

Op donderdag 7 oktober nodigt het Basque Energy Agency als coördinator van de Atlantic Arc Strategy Pillar 3: Marine Renewable Energy alle deelnemers aan de OEC uit voor een workshop rond uitdagingen bij het ontwikkelen van golfenergie. Deze workshop gaat door in het Bilbao Exhibition Centre van 10u tot 12u.

Aansluitend wordt er een plaatsbezoek gebracht aan de testsite van het Biscay Marine Energy Platform. Alle geïnteresseerden worden om 13u in het Bilbao Exhibition Centre verwacht. Tegen 17u is iedereen dan naar verwachting terug in Bilbao. 

Meer info

Interesse om deel te nemen aan een van bovenstaande evenementen of op zoek naar meer info? Neem dan contact op met Stefaan Mensaert.

Context

De ELBE Alliance verzamelt zeven toonaangevende Europese clusterorganisaties in blauwe energie. Doel is om Europa beter te positioneren als de technologische en industriële wereldleider op het vlak van blauwe energie door de internationalisering van Europese kmo"s en andere relevante stakeholders te ondersteunen, met een focus op Noord-Amerika en Azië.

De hogerop vermelde activiteiten maken deel uit van het project ELBE PLUS (GA-951148), dat kan rekenen op financiële ondersteuing van de Europese Unie via het COSME-programma (2014-2020).