Adres: 
GreenBridge, Wetenschapspark 1
8400 Oostende
België
Datum: 
vrijdag 24 januari 2020 - 15:30
Info:
Afgelopen

Ons nieuwjaarsevent staat in het teken van 1 jaar Blauwe Cluster

Begin 2019 ondertekende de Blauwe Cluster het clusterpact met de Vlaamse regering. We zijn één jaar verder. Een jaar van voorbereiden, experimenteren en uiteindelijk te water laten van bijna dertig sterke samenwerkingsverbanden en vijftien nieuwe innovatieprojecten.

Met ruim 180 leden en partners aan boord zetten we in 2020 alle zeilen bij. De blauwe economie wint steeds meer aan belang. De Blauwe Cluster staat klaar om die groei te stimuleren en te ondersteunen, met respect voor mens en milieu.

We nodigen je uit om samen met ons terug te kijken op één jaar Blauwe Cluster en te klinken op een duurzame toekomst voor blauwe economie.

Programma

15u30 Rondleiding in het maritiem onderzoekscentrum (optioneel)

16u30 Onthaal met koffie & vruchtensap, versnaperingen

17u00 Feestelijke zitting

  • Eén jaar Blauwe Cluster: blik op de toekomst, Caroline Ven, CEO De Blauwe Cluster
  • Het economisch en maatschappelijk belang van de blauwe economie voor Vlaanderen, Wim Van der Beken, algemeen directeur Idea Consult
  • Clusterbeleid in Vlaanderen, Viceminister-president Hilde Crevits, Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale economie en Landbouw
  • Interactief debat : panel met  Caroline Ven, Wim Van der Beken en de nieuwe voorzitter van de Blauwe Cluster
  • Slot 

18u30 Walking dinner en netwerking

Deelname

Deelname kost 135 € (excl. btw). Leden en partners van de Blauwe Cluster kunnen gratis deelnemen (aantal overeenkomstig de lidmaatschapsformule of partnerschapsformule).

Wij bieden je voorafgaand aan de feestelijke zitting een rondleiding aan in het maritiem onderzoekscentrum!

In mei 2019 werd het nieuwe state-of-the-art maritiem onderzoekscentrum ingehuldigd. De Vlaamse overheid, UGent en KULeuven doen er onderzoek naar de invloed van golven, getijden en wind op schepen en constructies in zee. De 174m lange sleeptank is de enige tank ter wereld voor volautomatische manoeuvreerproeven met grote scheepsmodellen. In de golfbak (30m x 30m x 1,5m) kunnen golven, stromingen en wind worden opgewekt. Wie snel registreert, krijgt tussen 15u30 en 16u30 een exclusieve rondleiding. Als je hiervoor wil inschrijven kan je dit aanvinken in het inschrijfformulier.

Locatie

De feestelijke zitting met nieuwjaarsdrink en walking dinner vinden plaats in GreenBridge, Wetenschapspark1, 8400 Oostende.

Aanmelden

• Vooraf aanmelden is noodzakelijk
• De deelnemers ontvangen enkele dagen vóór 24 januari nog een e-mail met de laatste praktische schikkingen