Webinar
Datum: 
donderdag 29 april 2021 - 09:30 t/m 11:15
Info:
Afgelopen
Enkel voor leden
donderdag 29 april 2021 - 09:30 t/m 11:15

Wist je dat er heel wat ondernemingen de mogelijkheden onderzoeken om drijvende windturbines op zee te installeren? Tractebel Engineering is zo'n bedrijf. Vanuit hun ervaringen met projecten zoals WindFloat Atlantic reiken ze relevante inzichten aan om gelijkaardige initiatieven op te zetten.

Drijvende offshore windenergie neemt wereldwijd in populariteit toe. Daar zijn twee belangrijke redenen voor. Enerzijds worden drijvende windturbines over het algemeen verder van de kust in diep water geïnstalleerd, waar meer constante hoge windsnelheden de schommelingen in de elektriciteitsopwekking in zekere mate opvangen. Anderzijds roepen deze turbines minder publieke weerstand op omdat ze niet zichtbaar of hoorbaar zijn.

Niettemin staat het concept in Europa nog in zijn kinderschoenen. Daarom kan het bijzonder nuttig zijn om te leren uit de ervaringen die andere bedrijven hebben met floating offshore wind. Binnen dit kader organiseren de partners binnen het ELBE+-project een training om geïnteresseerde bedrijven op weg te helpen.

Programma

Het gedetailleerde programma vind je hieronder:

09:30 Brief presentation of ELBE Alliance
Marcos Suarez (ELBE Alliance - Basque Energy Cluster)
09:45 Introduction to Floating Offshore Wind
• FOW context & technology
• FOW industry
• FOW key challenges
Cedric Dewandre & Ramon Acevedo (Tractebel - Engie)
10:45 Use case: WindFloat Atlantic floating wind farm
Cedric Dewandre (Tractebel - Engie)
11:15 End of the webinar

Na elk onderdeel wordt de mogelijkheid voorzien om vragen te stellen.

Praktische info

Alle leden van De Blauwe Cluster kunnen gratis aan deze opleiding deelnemen. De voertaal is Engels en de opleiding wordt georganiseerd in de vorm van een Zoom-webinar. Interesse om deel te nemen? Schrijf je nu in

Na aanmelding krijg je nog een bevestingsmail met de juiste code om in te loggen voor het event.

Achtergrond

Het ELBE+-project is een samenwerkingsproject tussen zeven organisaties dat tot doel heeft om Europa als technologische en industriële wereldleider in blauwe energie te positioneren en de marktkansen voor Europese bedrijven te vergroten.

De zeven projectpartners zijn Basque Energy Cluster (Spanje), Aberdeen Renewable Energy Group (Schotland), OffshoreVäst (Zweden), De Blauwe Cluster (België), Energy Cluster Denmark (Denemarken), Pôle Mer Mediterannée (Frankrijk) en GCE Node (Noorwegen).