Webinar
Datum: 
woensdag 16 september 2020 - 13:00 t/m 15:30
Info:
Afgelopen
Activiteit voor leden en niet-leden
Eigen activiteit
woensdag 16 september 2020 - 13:00 t/m 15:30

De Blauwe Cluster en Zephyros Fieldlab nodigen je graag uit om je op 16 september te verdiepen in de mogelijkheden die drones bieden op het vlak van offshore wind. Tijdens dit event kom je te weten welke toepassingen men in België en Nederland voor ogen heeft op dit gebied. 

Context

Offshore wind wordt steeds belangrijker in het energielandschap. Binnen het kader van een slimme en duurzame instandhouding van windparken op zee wordt in toenemende mate gekeken naar drones om bepaalde taken van de mens over te nemen. Via drones zou men het onderhoud ter plaatse tot een minimum kunnen beperken. 

In die context zijn er recent heel wat projecten opgestart. De Blauwe Cluster en Zephyros Fieldlab bieden je een unieke kans om een aantal van die projecten te leren kennen, nieuwe inzichten op te doen en jezelf vertrouwd te maken met deze innovatieve technologie.

Programma

Binnen het kader van de coronacrisis wordt dit event in talkshowformat en zonder publiek georganiseerd. Via een live-stream kan je interviews met prominenten en (Engelstalige) presentaties van onderstaande projecten volgen:

  • Zephyros AIRTuB-project
  • InHolland FIXAR-project
  • Saxion MARS4EARTH-project

Daarnaast licht De Blauwe Cluster de relevante ontwikkelingen in Vlaanderen toe. 

We nemen je ook virtueel mee op een excursie naar de naast gelegen Haliade-X en Sif Group, waar de monopiles gefabriceerd worden.

Bekijk het gedetailleerde programma.

Praktisch

De locatie van het event is FutureLand op de Maasvlakte (Nederland). Het volledige gebeuren zal digitaal te volgen zijn. 

De juiste link krijg je na inschrijving kort voor het event toegestuurd. 

Inschrijvingen

Deze infosessies zijn gratis voor de leden van De Blauwe Cluster en voor speciale genodigden.

Extra info

Voor meer info kan je steeds terecht bij stefaan.mensaert@blauwecluster.be of op 0471 92 51 28.