Datum: 
dinsdag 01 november 2022 - 00:00 t/m vrijdag 04 november 2022 - 23:55
Info:
Activiteit voor leden en niet-leden
Externe activiteit
dinsdag 01 november 2022 - 00:00 t/m vrijdag 04 november 2022 - 23:55
Voeg toe aan kalender

De Zuid-Koreaanse overheid heeft ambitieuze doelstellingen op het vlak van offshore wind geformuleerd. In combinatie met de gunstige omstandigheden voor locaties voor offshore installaties leidt dat tot grote belangstelling bij lokale en internationale bedrijven, die actief zijn rond hernieuwbare energie.

Eind 2021 was offshore windenergie in Zuid-Korea goed voor 188 MW. Er is dus nog heel wat werk aan de winkel als het land zijn streefdoel van 12 GW aan offshore windenergie tegen 2030 wil realiseren. Dat opent voor heel wat perspectieven voor Belgische en andere Europese bedrijven. 

Energy Cluster Denmark (ECD), onze Deense partner in het Europese project ELBE+, organiseert daarom van 1 tot en met 4 november een studiereis naar Zuid-Korea. De cluster heeft namelijk heel goede contacten met het Korea Trade & Investment Promotion Agency (KOTRA), de Zuid-Koreaanse tegenhanger van onze strategische partner Flanders Investment & Trade (FIT). 

Aangezien deze studiereis kadert binnen het Europese project ELBE+, kunnen leden van De Blauwe Cluster hiero ok aan deelnemen. Bijgevolg nodigen we al onze leden actief op het vlak van offshore windenergie graag uit om zich ten laatste op 8 september 2022 in te schrijven voor deze trip.

Programma

Volgende activiteiten staan onder andere ingepland tijdens de studiereis:

  • Meetings met relevante internationale en Zuid-Koreaanse ontwikkelaars;
  • Bezoeken aan relevante sites en strategische bedrijven;
  • B2B-matchmaking met potentiële relevante partners en klanten in Zuid-Korea; en
  • Ørsted supply chain meeting rond het Incheon offshore wind-project (TBC)

Het gedetailleerde programma wordt later bekendgemaakt.

Gemiddelde windsnelheid rond de kusten van Zuid-Korea Ⓒ Global Wind Atlas

Praktisch

Het aantal beschikbare plaatsen voor de studiereis is beperkt. Interesse om erbij te zijn? Neem dan zo spoedig mogelijk contact met Miet Verhamme. De uiterste datum voor het indienen van je aanvraag tot deelname is vrijdag 8 september 2022.

In Zuid-Korea zijn op dit moment nog altijd strenge COVID-beperkingen van kracht. Zo is er een verplichte quarantaine voor niet-gevaccineerden. Verder heb je ook een reisvisum nodig om het land te betreden.

Disclaimer

Indien de studiereis door geldende COVID-beperkingen of andere dwingende gezondheidsredenen niet kan plaatsvinden, aanvaardt de ELBE Alliance geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele kosten die gemaakt werden in verband met (activiteiten gelinkt aan) deze studiereis.