Adres: 
Bluebridge - Wetenschapspark 1
8400 Oostende
België
Datum: 
donderdag 23 april 2020 - 12:30 t/m 17:00
Info:
Enkel voor leden
Eigen activiteit

Op 23 april organiseren EMBRC Belgium en de Blauwe Cluster een interactieve taskforce in het domein “ecosystem approach”. Het natuurlijk kapitaal van de zee omvat heel wat mariene biologische bronnen die een grote rol spelen bij het aanleveren van verschillende mariene ecosysteemdiensten. Gezien de blauwe groei en blauwe economie missie een efficiënter gebruik en een grotere rol van de zee zien in industriële en maatschappelijke activiteiten, is het vrijwaren en versterken van de mariene ecosystemen een belangrijke component om op een duurzame manier lange-termijn activiteiten op zee mogelijk te maken en zo publiek draagvlak te creëren. 

Bedoeling van de Taskforce is om onze leden enkele handvaten aan te reiken om met de beschikbare resources aan de slag te gaan en in innovatieprojecten rekening te houden met de impact op ecosystemen.

De Taskforce is voorbehouden voor de leden en partners van De Blauwe Cluster en voor speciale genodigden van EMBRC-BE. Inschrijven kan tot en met 16 april.

 

Programma

12u30 Lunch (optioneel)  
13u30 Visie van Europa op blauwe infrastructuur en bio-economie Lien Loosvelt, (Blauwe Cluster)
13u45 Internationale samenwerking met mariene onderzoeksinfrastructuur  Nicolas Pade (EMBRC)
14u00

Pitching van case studies

  • toegang tot het ecosysteem 
  • genetische biodiversiteit 
  • interactie met industriële activiteiten 

 

KBIN, VLIZ

KULeuven, UHasselt

UGent

14u45 Koffiepauze  
15u15

Interactieve sessie

Noden op het vlak van onderzoek, infrastructuur en diensten om tot valorisatie (zowel economisch als maatschappelijk) van ecosystemen te komen in diverse domeinen van de Blauwe Cluster. 

 
16u15 Wrap-up Ann Van Reusel, EMBRC-UGent
16u30 Netwerken bij een hapje en een drankje