Adres: 
Colruyt Group Academy - Brusselsesteenweg 157
9090 Melle
België
Datum: 
dinsdag 03 december 2019 - 09:00 t/m 12:55
Info:
Afgelopen
Enkel voor leden
Eigen activiteit

Uitdagingen zoals integratie met andere activiteiten, monitoring & datacollectie, automatisatie en lokale waardenketens zullen tijdens de taskforce aan bod komen. De idee is om vanuit de lopende initiatieven en projecten na te gaan hoe synergieën en samenwerking als hefboom kunnen dienen om deze uitdagingen aan te gaan en de lokale impact van innovatie te maximaliseren. De Blauwe Cluster kan deze kruisbestuiving tussen projecten helpen faciliteren. Daarnaast kunnen concrete projectideeën die vanuit de taskforce ontstaan door de Blauwe Cluster begeleid worden om een subsidieaanvraag in te dienen.

In een eerste deel van de taskforce schetsen we het innovatielandschap vanuit de Blauwe Cluster met als kapstok de roadmap "zeevoeding & mariene biotechnologie" en de eerste clusterprojecten die in opstartfase zijn. Bij uitbreiding geven we ook een overzicht van Europese projecten met Vlaamse actoren die raakvlakken hebben met de roadmap. Enkele concrete projecten rond zeevoeding worden - in primeur - nader toegelicht door de partners. In een tweede deel van de taskforce is het de bedoeling om aan de hand van een interactieve discussie op zoek te gaan naar mogelijke vormen van samenwerking, uitwisseling (mensen, middelen, data) of synergie tussen lopende initiatieven. Tijdens deze oefening komen mogelijks ook de blinde vlekken in het innovatielandschap naar boven waarvoor nieuwe projecten nodig zijn.

Voor deze taskforce zijn we te gast bij Colruyt Group, die voor de gelegenheid een presentatie zal geven over lokale waardenketens voor zeevoeding.

 

Programma

 

09h00     Ontvangst met koffie

09h30     Welkom - Doel van de TaskForce   (Ann Overmeire, De Blauwe Cluster)

09h35     Presentatie Colruyt over zeevoeding   (Frederic Vermeiren, Colruyt Group)

09h50     Innovatielandschap vanuit de cluster & beyond (Lien Loosvelt, Blauwe Cluster) 

10h05     Pitches van projecten 

  • BlueMarine³.com: blueprint voor een multispecies hatchery van 3 commercieel interessante soorten (Margriet Drouillon & Mathieu Wille, Universiteit Gent)            
  • PROBIO : prospectie van bioactieve componenten in de Noordzee (Fien De Raedemaecker, VLIZ)
  • SYMAPA : synergie tussen maricultuur en passieve visserij (Daan Delbaere, ILVO)          
  • Wier & Wind : samenwerking voor grootschalige en duurzame offshore zeewierteelt in windparken (Patrice Vandendaele, AtSeaNova)

10h45     Pauze

11h15     Interactieve sessie: op zoek naar cross-overs & blindspots

12h30     Wrap-up en lunch

 

Inschrijven voor de Taskforce kan tot en met 26 november via het online inschrijvingsformulier.

Aansluitend is er een taskforce rond het thema “oceaanvervuiling” die zal doorgaan op dezelfde locatie en start om 14h. Hiervoor dien je je apart in te schrijven.