Adres: 
Marinebasis
8380 Zeebrugge
België
Datum: 
vrijdag 01 oktober 2021 - 13:30 t/m 17:30
Info:
Afgelopen
vrijdag 01 oktober 2021 - 13:30

De dronesector is momenteel in volle ontwikkeling. Naast vliegende en rijdende drones zet men ook meer en meer in op de ontwikkeling van varende en onderwaterdrones. Die drones kunnen bijzonder nuttig zijn in een offshore omgeving.

In het kader van het Technologieweekend van de Belgische marine organiseren de partners binnen het Drone Innovations-project een themanamiddag rond varende en onderwaterdrones. Het hele gebeuren vindt plaats op 1 oktober op de marinebasis te Zeebrugge. Deze themadag is gericht op bedrijven, overheidsinstanties en academische partners.

Programma

Het programma van de themanamiddag is drievoudig opgebouwd:

13:30-17:30 Ontvangst en aansluitend demonstraties met varende en onderwaterdrones
Doorlopend demonstraties van CSpect, dotOcean, Drone Enterprise BV, DroneDivision, e-BO Enterprises, ECA Robotics Belgium, Flying Ship Technologies, GEOxyz, Waterbouwkundig Laboratorium Oostende (MOW), RanMarine Technology, SkyeBase, VIVES en VLIZ

 

  Plenaire sessie
14:30 Verwelkoming en toelichting van het Drone Innovations-project
Lieven Tack (POM West-Vlaanderen)
14:50 Inspiratiesessies met Bert Declerck (GEOxyz), Koen Geirnaert (dotOcean) en Wieter Boone (VLIZ)
15:50 Conclusie en afsluiting door Marc Nuytemans (De Blauwe Cluster)
* De gedetailleerde timing van de inspiratiesessies wordt later nog bekendgemaakt.
 
17:30-19:30 Netwerkmoment aangeboden door de marine
Maak kennis met andere actoren in de dronesector en ga op zoek naar de juiste partner voor nieuwe projecten
Marinebasis van Zeebrugge

Praktisch

Het hele gebeuren vindt plaats in de marinebasis van Zeebrugge, Graaf Jansdijk 1, 8380 Zeebrugge.

De marinebasis zelf is voor auto's niet toegankelijk. Er is niettemin voldoende parkeergelegenheid in de buurt (Rederskaai). 

Wil je graag de demonstraties in levende lijve zien of meeluisteren naar de speeches? Dan kan je je hier inschrijven. Dat kan nog tot en met 24 september. 

Binnen het kader van de geldende coronamaatregelen is het aantal deelnemers beperkt. Extra inschrijvingen worden bijgehouden op een wachtlijst. 

Opgepast: alle bezoekers moeten in het bezit zijn van een Covid Safe Ticket. Zonder een Covid Safe Ticket mag je de marinebasis niet betreden.

Achtergrond

Het DroneInnovations-project heeft tot doel de diverse drone-initiatieven in West-Vlaanderen beter op elkaar af te stemmen en de beschikbare infrastructuur verder te ontwikkelen. Partners in het project zijn POM West-Vlaanderen, VIVES, VITO, De Blauwe Cluster en Flanders Make (EUKA). Het project kan rekenen op financiële ondersteuning via EFRO-Vlaanderen.

Wil je graag meer weten over dit event of over het Drone Innovations-project? Neem dan contact op met Stefaan Mensaert.