Webinar
Datum: 
donderdag 03 juni 2021 - 10:00 t/m 11:55
Info:
Afgelopen
Enkel voor leden
donderdag 03 juni 2021 - 10:00 t/m 11:55

Offshore windenergie biedt enorm veel mogelijkheden om de stroomvoorziening op een duurzame manier veilig te helpen stellen. Daarbij denkt men niet alleen aan vaste windturbines op zee, maar ook aan drijvende offshore structuren.

De projectpartners binnen ELBE+ willen Europese bedrijven helpen om hun plannen op het vlak van offshore energie uit te rollen. Binnen dit kader heeft men een aantal martkstudies laten uitvoeren.

Daarbij kwamen twee onderwerpen aan bod: de stand van zaken van floating offshore wind op markten in ontwikkeling zoals de Verenigde Staten, Taiwan, Japan en Zuid-Korea, en de mogelijkheden voor de ontwikkeling van vaste offshore turbines op opkomende markten zoals Zuid-Korea, Vietnam en India.

Tijdens dit webinar stellen we de belangrijkste resultaten van deze marktstudies graag aan jullie voor.

Programma

Het gedetailleerde programma vind je hieronder:

10:00 Brief presentation of ELBE Alliance
Marcos Suarez (ELBE Alliance - Basque Energy Cluster)
10:20 In-Depth Analysis of the Floating Wind Market in the USA
Cedric Dewandre & Bernard Grandmont (Tractebel - Engie)
10:50 In-Depth Analysis of the Floating Wind Market in Asian Frontrunners
Cedric Dewandre & Bernard Grandmont (Tractebel - Engie)
11:20 Bottom-Fixed Offshore Wind Market Outlook in Emerging Markets
Cedric Dewandre & Bernard Grandmont (Tractebel - Engie)
11:40 Q&A
12:00 End of the Webinar

Heb je het webinar gemist of wil je achteraf alles nog eens bekijken? Dan kan je hier de presentaties downloaden. Wil je liever de marktverslagen in hun totaliteit ontvangen? Stuur dan een mailtje naar Bart Hillewaert.

Praktische info

Alle leden van De Blauwe Cluster kunnen gratis aan dit webinar deelnemen. De voertaal is Engels en het webinar wordt georganiseerd in de vorm van een Zoom-webinar. Interesse om deel te nemen? Schrijf je nu in

Na aanmelding krijg je nog een bevestingsmail met de juiste code om in te loggen voor het event..

Achtergrond

Het ELBE+-project is een samenwerkingsproject tussen zeven organisaties dat tot doel heeft om Europa als technologische en industriële wereldleider in blauwe energie te positioneren en de marktkansen voor Europese bedrijven te vergroten.

De zeven projectpartners zijn Basque Energy Cluster (Spanje), Aberdeen Renewable Energy Group (Schotland), OffshoreVäst (Zweden), De Blauwe Cluster (België), Energy Cluster Denmark (Denemarken), Pôle Mer Mediterannée (Frankrijk) en GCE Node (Noorwegen).