Webinar
Datum: 
donderdag 10 juni 2021 - 10:00 t/m 15:30
Info:
Afgelopen
donderdag 10 juni 2021 - 10:00 t/m 15:30

De beschikbare voorraden nemen af, maar de vraag naar grondstoffen neemt nog toe. Het is dan ook geen verrassing dat de circulaire en biogebaseerde economie aan een opmars bezig is in Vlaanderen. Biomassa kan mogelijk een essentiële rol spelen om onze economie op lange termijn draaiende te houden.

VITO, de Vlaamse onderzoeksorganisatie op gebied van cleantech en duurzame ontwikkeling, zet sterk in op de biogebaseerde economie. Daarom belegt de organisatie haar eerste workshop rond dit thema, genaamd: 'The road to new products en processes'. Tijdens de workshop komen heel wat technologische, marktgebonden en beleidsmatige aspecten van de biogebaseerde economie aan bod. 

Beknopt programma:

10:00 Verwelkoming en inleiding
10:30 

Parallelle breakoutsessies rond Producten; Materialen; Biotechnologie: en Chemische technologie

Sprekers: Ann Van Loey (KULeuven); Richard Vendamme (VITO); Kevin Verstrepen (VIB); Vera Meynen (UAntwerpen/VITO); Tom Desmet (UGent); Pieter Samyn (Sirris); Heleen De Wever (VITO); Sander Van den Bosch (KULeuven)

11:30  Plenair gesprek
12:00 Middagpauze
13:00

Upscaling: van technologische demonstraties naar marktintroducties

Sprekers: Roel Vleeschouwers (VITO); Pieter Van der Weeën, (OLEON); en  Adrian Brandt (Henkel)

14:15 Pauze
14:30

Bio-economie - Vlaamse ambities

Sprekers: Dries Maes (EWI); Johan De Houwer (Catalisti); Timothy Lefeber (Flanders' FOOD); en Lien Loosvelt (De Blauwe Cluster)

15:20 Conclusie en afronding
15:30 Einde van de workshop

Bekijk het gedetailleerde programma.

Praktisch

De volledige workshop vindt online en in het Engels plaats. Deelname is gratis, maar vooraf inschrijven is wel verplicht. Je kan je inschrijven tot uiterlijk 3 juni.

Wil je graag meer info over dit evenement? Dan kan je contact opnemen met Karolien Vanbroekhoven