Webinar
Datum: 
donderdag 17 december 2020 - 09:30 t/m 12:30
Info:
Afgelopen
donderdag 17 december 2020 - 09:30 t/m 12:30

Sensoren stellen ons in staat om goedkoper, frequenter en bovenal in real-time gegevens te verzamelen. In harsh environments moeten sensoren aan specifieke eisen voldoen. 

Adviesbureau Idea Consult en speerpuntclusters Catalisti, De Blauwe Cluster en SIM slaan de handen in elkaar en organiseren op donderdag 17 december een workshop rond sensoren in harsh environments.

Bedoeling is vragers en aanbieders (zowel bedrijven als kennisinstellingen) van sensoren met elkaar in contact te brengen om meer inzicht te verwerven in de noden op het vlak van sensoren binnen de verschillende sectoren.

Context

De ontwikkeling en realisatie van sensoren is heel belangrijk omdat sensoren een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan real-time monitoring, preventief onderhoud en procesautomatisatie en -optimalisatie.

Er zijn reeds heel wat sensoren op de markt, maar die zijn niet altijd aangepast aan de omstandigheden. Voorbeelden van uitdagende omgevingen voor sensoren zijn extreme hitte, vochtigheid, mariene en een zure omgeving.

Binnen de blauwe economie is het essentieel dat sensoren robuust genoeg zijn om de maritieme omstandigheden te doorstaan, een minimum aan onderhoud vergen en een zo lang mogelijke levensduur hebben.

Programma

09:30-10:15

Verwelkoming door de speerpuntclusters en IDEA consult

Keynote 'Capturing the value of groundbreaking technology' door Thingit

10:15-12:00 Interactieve thematische sessies:
  • Monitoring van infrastructuur 
    (drones, predictief onderhoud, corrosie, mechanische data/structural health, lifetime-extension...) -  met PITCHES van imec (Steven Chao, Jan Aelterman), VUB (Herman Terryn) en C-Spect (Jurgen Moerman)

  • Monitoring van (productie-)proces
    (in-line monitoring, extractie van componenten,  samenstelling van (zij)stromen, kwaliteit input/output, remote control, automatisatie performantie management,…) - met PITCHES van VeraSensa (Jonas Detavernier), imec (Tanguy Coenen), InOpsys (Dirk Leysen ), Ajinomoto Bio-Pharma Services (Bert Metten) en e-BO Enterprises (Tom Sorgeloos)

  • Meten van omgeving
    (waterkwaliteit, ,microplastics, solventen, stroming, biofouling, aanwezigheid van moleculen/objecten, veiligheid, ...) - met PITCHES van imec (Marcel Zevenberg), VersaSensa (TBC) en IMDC (TBC)

12:00-12:30 Gemeenschappelijke discussieronde over de uitdagingen bij de ontwikkeling en toepassing van sensoren
Verdere details van het programma worden bekendgemaakt wanneer meer informatie beschikbaar is.
 

Praktisch

De interactieve sessies worden parallel georganiseerd in break-out rooms. Dit betekent dat alle deelnemers een keuze moeten maken voor een van de drie sessies. Je kan je voorkeur opgeven in het inschrijvingsformulier.

Inschrijven is gratis en kan tot 11 december. Je ontvangt enkele dagen vooraf de juiste link voor de online workshop.