Structureel partnerschap met Flanders Investment & Trade (FIT)

De Blauwe Cluster telt onder haar leden heel wat bedrijven die op dit moment vooral in België actief zijn. Wij willen deze leden helpen om internationaal hun vleugels uit te slaan en hun expertise wereldwijd te delen.

In het kader van dit streven naar internationalisering hebben we een structureel partnerschap afgesloten met Flanders Investment & Trade, het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen.

Flanders Investment & Trade (FIT) is het centrale aanspreekpunt voor bedrijven die in of vanuit Vlaanderen internationale activiteiten willen ontplooien. Binnen deze context organiseert FIT diverse evenementen in binnen- en buitenland, waaronder missies, studiereizen, workshops en seminaries.

De Blauwe Cluster werkt enthousiast samen met Flanders Investment & Trade om de internationalisering van Vlaamse bedrijven in de blauwe economie te ondersteunen. Enkele voorbeelden zijn onze groepszakenreis naar Amerika rond offshore wind in augustus 2021, en een seminarie rond mogelijke synergieën tussen de Belgische en Ierse offshore wind-sector in maart 2022.