Werk je aan belangrijke innovaties die een aanzienlijke impact kunnen hebben op het Europese klimaat? De Europese Commissie heeft het Innovatiefonds in het leven geroepen om dergelijke initiatieven financieel te ondersteunen. Op dit moment staat de tweede oproep voor kleinschalige projecten open. 

Het ETS-innovatiefonds is een van 's werelds grootste financieringsprogramma's voor innovatieve koolstofarme technologieën. Op 31 maart 2022 lanceerde dit fonds zijn tweede projectoproep voor kleinschalige projecten. De Europese Commissie stelde hiervoor een budget van € 100 miljoen beschikbaar.

Voorwaarden

  • Het moet gaan om een project op vlak van hernieuwbare energie, energie-intensieve industrieën, energieopslag en/of koolstofafvang, -gebruik en -opslag.
  • De investeringsuitgaven moeten tussen 2,5 en 7,5 miljoen euro liggen.
  • De subsidie bedraagt maximaal 60% van de kapitaaluitgaven.
  • De deadline voor het indienen van projecten is 31 augustus 2022.

Infosessie

Op woensdag 27 april (14u00-15u00) organiseren VEKA en VLAIO een webinar om Vlaamse stakeholders te informeren over de oproep voor kleinschalige projecten van het EU-innovatiefonds. Marc Vanderhaegen (CINEA) komt de nieuwe oproep presenteren, waarna VEKA en VLAIO de Vlaamse dienstverlening zullen duiden.

Wil je graag meer te weten komen over deze projectoproep van het Innovatiefonds? Schrijf je in voor dit gratis webinar. 

Ook lid worden?

De Blauwe Cluster werd erkend door de Vlaamse overheid als zesde Vlaamse speerpuntcluster. Om optimaal van de unieke diensten van de cluster gebruik te maken en voor de verdere uitbouw van uw netwerk is lid worden een troef.