Het coronavirus houdt ons land al maandenlang in zijn greep.  Buitenlandse investeringen zijn sterk teruggelopen, en ook de export van goederen kende een sterke terugval. Gelukkig komen getroffen bedrijven nu in aanmerking voor extra ondersteuning.

De Vlaamse buitenlandse handel ging er in maart en april aanzienlijk op achteruit. Flanders Investment & Trade (FIT) ontwikkelde daarom een plan om de negatieve trend te keren. Dit Corona Exit-plan werd op vrijdag 5 juni door de Vlaamse regering goedgekeurd.

Ondertussen heeft FIT extra steunmaatregelen gelanceerd voor Vlaamse exporteurs. Hiervoor heeft de Vlaamse regering 3 miljoen euro uitgetrokken. Meer specifiek gaat het om volgende maatregelen:

  • het Corona-Steunpakket Internationalisering, bedoeld voor ervaren exporteurs (eenmalige subsidie van € 5000 per onderneming)
  • het Corona-Starterspakket Internationalisering, bedoeld voor nieuwe exporteurs (eenmalige subsidie van € 7000 per onderneming)
  • het 'Reboot your export'-pakket (betere betalingsvoorwaarden voor deelname aan activiteiten van FIT).

Ook lid worden?

De Blauwe Cluster werd erkend door de Vlaamse overheid als zesde Vlaamse speerpuntcluster. Om optimaal van de unieke diensten van de cluster gebruik te maken en voor de verdere uitbouw van uw netwerk is lid worden een troef.