Het coronavirus houdt ons land al maandenlang in zijn greep.  Buitenlandse investeringen zijn sterk teruggelopen, en ook de export van goederen kende een sterke terugval. Gelukkig komen getroffen bedrijven in aanmerking voor extra ondersteuning.

De Vlaamse buitenlandse handel ging er de afgelopen maanden aanzienlijk op achteruit. Flanders Investment & Trade (FIT) ontwikkelde daarom een plan om de negatieve trend te keren. Dit Corona Exit-plan werd op vrijdag 5 juni door de Vlaamse regering goedgekeurd.

Ondertussen heeft FIT extra steunmaatregelen gelanceerd voor Vlaamse exporteurs. Hiervoor heeft de Vlaamse regering 3 miljoen euro uitgetrokken. Meer specifiek gaat het om volgende maatregelen:

  • het Corona-Steunpakket Internationalisering, bedoeld voor ervaren exporteurs (eenmalige subsidie van € 5000 per onderneming)
  • het Corona-Starterspakket Internationalisering, bedoeld voor nieuwe exporteurs (eenmalige subsidie van € 7000 per onderneming)
  • het 'Reboot your export'-pakket (betere betalingsvoorwaarden voor deelname aan activiteiten van FIT).

Verdere toelichting

Omdat het niet altijd voor iedereen duidelijk is waar men gebruik van kan maken, zal FIT de bijzondere steunmaatregelen meer in detail toelichten tijdens twee webinars.

Beide webinars worden zowel op 22 september als op 24 september uitgezonden en zijn bedoeld voor kmo's. Inschrijven is verplicht. Je ontvangt de juiste link na inschrijving.

Bekijk de praktische details van de webinars
Webinar 22 september 24 september
Bijzondere exportsteun 10-11u
Programma
Schrijf je in
15-16u
Programma
Schrijf je in
Starterspakket internationalisering 15-16u
Programma
Schrijf je in
10-11u
Programma
Schrijf je in

 

 

Ook lid worden?

De Blauwe Cluster werd erkend door de Vlaamse overheid als zesde Vlaamse speerpuntcluster. Om optimaal van de unieke diensten van de cluster gebruik te maken en voor de verdere uitbouw van uw netwerk is lid worden een troef.