Wat is het BlueInvest Initiatief?

Het EMFF is het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij voor 2014-2020. Het fonds dient om projecten te cofinancieren, die diversificatie en duurzame ontwikkeling van maritieme business in de lidstaten ondersteunen. 10% van dit budget wordt direct gespendeerd door de EC in subsidies en aanbestedingen voor de ontwikkeling en implementatie van het EU maritieme beleid, zoals in het BlueInvest Initiatief.

BlueInvest Readiness Assistance

Momenteel staat de derde call voor BlueInvest Readiness Assistance open.  

Bedrijven en projecten die zijn geselecteerd voor Investment Readiness Assistance ontvangen coachingpakketten die specifiek zijn afgestemd op hun investment readiness en bedrijfsdoelstellingen. Het programma is impactgedreven, met een duidelijke focus op het bieden van bedrijfsondersteuning om startups en kmo's te helpen bij het opbouwen van groeicapaciteit en het aantrekken van investeringen.

Deadline: 1 mei 2020 (bekendmaking resultaten en selectie: 19 juni 2020). Er volgen nog 6 cycli tot 2022.  

Tot ca 200 businesses zullen geselecteerd worden.

Ontvankelijkheidscriteria:

  • Activiteit in de Blauwe economie
  • Geregistreerd in een EU lidstaat
  • Meerheidsparticipatie door EU aandeelhouders

Ook lid worden?

De Blauwe Cluster werd erkend door de Vlaamse overheid als zesde Vlaamse speerpuntcluster. Om optimaal van de unieke diensten van de cluster gebruik te maken en voor de verdere uitbouw van uw netwerk is lid worden een troef.