Buitenlandse bedrijven en organisaties investeerden het afgelopen jaar 2,39 miljard euro in Vlaanderen. Zeker gezien de omstandigheden verdienen deze investeerders ons grootste respect. Het is dan ook hoog tijd om enkele van hen in de bloemetjes te zetten.

Elk jaar plaatst Flanders Investment & Trade (FIT) een aantal buitenlandse investeerders in onze regio in de schijnwerpers tijdens de Foreign Investment Trophy. Op dit event worden er drie prijzen uitgereikt: de Lifetime Achievement Trophy, de Newcomer of the Year Trophy en de Foreign Investment of the Year Trophy.

Voor de laatstgenoemde prijs zijn er drie genomineerden: de Zwitserse logistieke dienstverlener Kuehne+Nagel; het Franse ingenieursbedrijf ECA GROUP; en ten slotte het Britse fitnesskledij en accessoiresmerk Gymshark en de Belgisch-Nederlandse logistieke dienstverlener Bleckmann, die samen tekenen voor een nominatie.

De Foreign Investment of the Year Trophy wordt uitgereikt aan het bedrijf dat na twee stemrondes de meeste stemmen gehaald heeft. Die stemmen worden daarbij niet enkel uitgereikt door een professionele jury, maar ook door het grote publiek. 

Wil je mee bepalen wie tijdens de negende editie van de Foreign Investment Trophy de opvolger van Barry Callebaut wordt? Bekijk de filmpjes van de drie kandidaten en stem op jouw favoriet. De winnaar wordt op 22 april bekendgemaakt tijdens de slotceremonie, die je online kan volgen.

ECA GROUP

We willen iedereen graag oproepen om je stem te geven aan ECA Group. Dit Franse bedrijf is een actieve speler in de blauwe economie en bouwt momenteel een fabriek voor maritieme drones in Oostende. De onderneming heeft bovendien aangegeven dat ze de ambitie hebben om lid te worden van De Blauwe Cluster.

Achtergrond

Flanders Investment &Trade (FIT), het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen, bevordert internationaal ondernemen in Vlaanderen door enerzijds Vlaamse bedrijven te ondersteunen die zaken willen doen in het buitenland en anderzijds actief buitenlandse investeringen aan te trekken. 

FIT heeft een netwerk van meer dan 90 vestigingen in het buitenland waar je terecht kan voor hulp en advies. Dankzij de aanwezigheid van lokale vertegenwoordigers kan FIT je een goed beeld geven van de specifieke investeringsvereisten in een bepaald land.

Ook lid worden?

De Blauwe Cluster werd erkend door de Vlaamse overheid als zesde Vlaamse speerpuntcluster. Om optimaal van de unieke diensten van de cluster gebruik te maken en voor de verdere uitbouw van uw netwerk is lid worden een troef.