De dronesector is wereldwijd in volle ontwikkeling. Naast vliegende drones verschijnen ook rijdende, varende en onderwaterdrones ten tonele. Vooral de laatste twee categorieën kunnen een belangrijke rol spelen voor de verdere uitbouw van bedrijven in de blauwe economie. 

De partners binnen het DroneInnovations-project zijn op zoek naar bedrijven die de mogelijkheden van varende en onderwaterdrones in reële omstandigheden willen demonstreren. Deze demonstraties zullen gecombineerd worden met infosessies waar de laatste ontwikkelingen op het gebied van drones aan bod komen. 

Het hele gebeuren vindt plaats op 1 oktober op de marinebasis te Zeebrugge in de schoot van het Technologieweekend van de Belgische marine. Het event is gericht op een breed publiek uit de industrie, overheidsinstanties en academische partners.

Marinebasis van Zeebrugge

Deelnemen

Interesse om met jouw demonstratie deel te nemen aan dit unieke event? Twijfel niet en dien jouw demonstratievoorstel in op uiterlijk vrijdag 4 juni. Je zal een uitnodiging ontvangen om jouw voorstel verder toe te lichten op donderdagnamiddag 10 juni. Wordt je voorstel aanvaard, dan word je daar ten laatste op 18 juni van op de hoogte gebracht.

Achtergrond

Het DroneInnovations-project heeft tot doel de diverse drone-initiatieven in West-Vlaanderen beter op elkaar af te stemmen en de beschikbare infrastructuur verder te ontwikkelen. Partners in het project zijn POM West-Vlaanderen, VIVES, VITO, De Blauwe Cluster en Flanders Make (EUKA). Het project kan rekenen op financiële ondersteuning via EFRO-Vlaanderen.

Nog vragen over de call for demonstrators voor varende en onderwaterdrones of over het project DroneInnovations? Neem contact op met Stefaan Mensaert.

Ook lid worden?

De Blauwe Cluster werd erkend door de Vlaamse overheid als zesde Vlaamse speerpuntcluster. Om optimaal van de unieke diensten van de cluster gebruik te maken en voor de verdere uitbouw van uw netwerk is lid worden een troef.