Het offshore windmolenpark Zhong Neng, ontwikkeld door China Steel Corporation en goed voor 300 MW, zou in 2024 klaar moeten zijn. Voor de implementatie van het lokalisatiebeleid, vereist door de Taiwanese overheid, werkte Zhong Neng Wind Power Corporation Preparatory Office nauw samen met CDWE, om de lokale inbreng te maximaliseren. China Steel Corporation stelt alles in het werk om te investeren in de lokale productie van windmolenonderdelen en de bouw van stalen structuren.

CDWE is een joint venture van CSBC en DEME Offshore in Taiwan. In mei 2019 ondertekende CDWE een Preferred Bidder Agreement voor het transport en de installatie van windturbinegenerators voor het offshore windmolenpark Changfang-Xidao van CIP. Onlangs ondertekende CDWE ook een Preferred Supplier Agreement met Hai Long Offshore Wind voor een grootschalig Balance of Plant-project.

De twee contracten die vandaag werden ondertekend, vormen een nieuwe mijlpaal in de diversificatiestrategie van CDWE en zijn rol als pionier en drijvende kracht achter de lokalisatie van offshore windmolenparken, door verder bij te dragen tot het Taiwanese potentieel inzake hernieuwbare energie.

Ook lid worden?

De Blauwe Cluster werd erkend door de Vlaamse overheid als zesde Vlaamse speerpuntcluster. Om optimaal van de unieke diensten van de cluster gebruik te maken en voor de verdere uitbouw van uw netwerk is lid worden een troef.