MarTERA lanceert een gezamenlijke oproep voor transnationale onderzoeks- en innovatieprojecten in 2020. Deze oproep is geïnitieerd door ministeries en financieringsorganisaties uit 11 landen: Wit-Rusland, België, Frankrijk, Duitsland, Malta, Noorwegen, Polen, Roemenië, Spanje, Zuid-Afrika en Turkije. De transnationale oproep heeft een budget van ongeveer 13 miljoen euro voor onderzoeks- en innovatieprojecten op de volgende gebieden:

  1. milieuvriendelijke maritieme technologieën
  2. innovatieve concepten voor schepen en offshore-constructies
  3. automatisering, sensoren, monitoring en observaties
  4. geavanceerde fabricage en productie
  5. veiligheid en beveiliging

De MarTERA Call 2020 is een procedure in twee stappen (een vooraanmelding en een volledige voorstel). Stap 1 deadline voor het indienen van vooraanmeldingen was 27 maart 2020, maar is door de Corona crisis velengd naar 24 april 2020

VLAIO heeft een budget voorzien van € 2 mio voor deze oproep, en dit voor bedrijven binnen het kader van Ontwikkelings- en Onderzoeksprojecten. 

Ook lid worden?

De Blauwe Cluster werd erkend door de Vlaamse overheid als zesde Vlaamse speerpuntcluster. Om optimaal van de unieke diensten van de cluster gebruik te maken en voor de verdere uitbouw van uw netwerk is lid worden een troef.