In het kader van Horizon Europe, het toekomstige kaderprogramma voor onderzoek en innovatie in de Europese Unie, heeft de Europese commissie vijf missies voorgesteld. Binnen de blauwe economie is vooral de Missie 'Gezonde oceaan, zeeën, kustwateren en binnenwateren' van tel.

Missies zijn ambitieuze doelen die binnen een bepaalde periode moeten worden bereikt om enkele van de grote wereldwijde uitdagingen aan te pakken. Zo spelen de missies een cruciale rol spelen bij de verwezenlijking van EU-prioriteiten zoals de Europese Green Deal.

Bovenstaande missie zal een grote impact hebben op de bevolking. Daarom wil de Europese Commissie de burger hierbij betrekken. In die context stelden VLEVA, het VLIZ, De Blauwe Cluster, en het Vlaams Departement Economie, Wetenschap en Innovatie een korte enquête over de oceaan en onze wateren op.

Praktisch:

  • De enquête staat open voor iedereen;
  • Invullen kost slechts 5 minuten van je tijd;
  • Deelnemen kan nog tot 18 oktober.

Hartelijk bedankt voor je medewerking!

Ook lid worden?

De Blauwe Cluster werd erkend door de Vlaamse overheid als zesde Vlaamse speerpuntcluster. Om optimaal van de unieke diensten van de cluster gebruik te maken en voor de verdere uitbouw van uw netwerk is lid worden een troef.