Voor jonge bedrijven is het niet altijd gemakkelijk om een plekje op de markt te veroveren, ook al komen ze af met een vernieuwend product of concept. Het Agentschap Innoveren & Ondernemen heeft daarom een tweede oproep voor innovatieve starterssteun gelanceerd.

Innovatieve starterssteun (ISS) is een ondersteuningsinstrument van het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) voor innovatieve jonge bedrijven (maximum twee jaar oud) die veelbelovende toekomstperspectieven hebben. ISS omvat enerzijds begeleiding van de starter door een bedrijfsadviseur van VLAIO en anderzijds een vast steunbedrag van € 50,000. 

De tweede oproep voor innovatieve starterssteun staat open sinds 2 februari 2022. Je hebt nog tot 2 maart 2022 de tijd om je aan te melden voor deze nieuwe oproep. Bij aanmelding kies je voor één van de betrokken VLAIO-partners, die elk een beperkt aantal starters als kandidaat mogen voorstellen aan VLAIO. Ze helpen je ook om je aanmelding zo duidelijk mogelijk te formuleren.

De betrokken partners zijn: Agoria; Sirris; Imec.istart; Voka; UNIZO; Netwerk Ondernemen; Start-it @KBC; Birdhouse; Flanders Space; Flanders DC; en VLAIO Team Bedrijfstrajecten.

Selectie

De partners mogen een beperkt aantal starters doorgeven aan VLAIO. Wanneer dit eenmaal is gebeurd, zal VLAIO uit al deze voorstellen de 80 sterkste starters selecteren. Die moeten dan tegen 28 april 2022 een subsidieaanvraag dienen. 

Op basis van de ingediende subsidieaanvragen zal VLAIO dan innovatieve starterssteun toekennen aan maximaal 55 jonge ondernemingen. De beslissing daaromtrent zal normaal gezien in de tweede helft van juni 2022 genomen worden. 

Ook lid worden?

De Blauwe Cluster werd erkend door de Vlaamse overheid als zesde Vlaamse speerpuntcluster. Om optimaal van de unieke diensten van de cluster gebruik te maken en voor de verdere uitbouw van uw netwerk is lid worden een troef.