Eind 2021 telde De Blauwe Cluster 110 kmo's onder zijn leden. Dat is goed voor 61% van ons totale ledenbestand. Via het kmo-comité proberen we deze innovatieve kleine en middelgrote ondernemingen maximaal te betrekken bij onze activiteiten.

Het kmo-comité van De Blauwe Cluster, dat bestaat uit vertegenwoordigers van alle kleine en middelgrote ondernemingen die lid zijn van De Blauwe Cluster, komt enkele keren per jaar samen rond specifieke topics. Zo werden er in het verleden een aantal infosessies rond financiering georganiseerd.

De huidige voorzitter van het kmo-comité is Koen Geirnaert, medeoprichter van het bedrijf dotOcean. Aangezien dotOcean niet langer aan de definities van een kmo voldoet, kan hij jammer genoeg niet aanblijven als voorzitter. Daarom zijn we momenteel op zoek naar een nieuwe voorzitter. 

We willen Koen hartelijk bedanken voor zijn gedrevenheid, en wensen hem nog heel veel succes in zijn toekomstige activiteiten.

Profiel

Voor deze functie zijn we op zoek naar een bestuurslid van een Vlaamse kmo (minimum 1 jaar lid van De Blauwe Cluster) die bereid is om zich te engageren en tijd te investeren in onze werking.

Belangrijk daarbij is dat je een brede kijk en visie hebt op de opportuniteiten van de blauwe economie en de rol die Vlaamse kmo's daarin kunnen opnemen. 

Stel je kandidaat

Voel je je geroepen om een actieve rol te spelen in de kmo-werking van De Blauwe Cluster en samen met ondervoorzitter Niko Fierens (MULTI.engineering) verder in te zetten op sterke Vlaamse kmo's in de blauwe economie? 

Laat ons dan weten waarom jij de geknipte persoon bent voor deze boeiende functie. Stuur jouw motivatiebrief naar Marc Nuytemans, CEO van De Blauwe Cluster. De deadline hiervoor is 24 april 2022.

Ook lid worden?

De Blauwe Cluster werd erkend door de Vlaamse overheid als zesde Vlaamse speerpuntcluster. Om optimaal van de unieke diensten van de cluster gebruik te maken en voor de verdere uitbouw van uw netwerk is lid worden een troef.