Wist je dat West-Vlaanderen volop inzet op drone-technologie? In de provincie vind je verschillende dronehubs, een opleidingscentrum en zelfs een expertisecentrum. Via het project GTI Drone Innovations wil men de afzonderlijke initiatieven beter op elkaar afstemmen.

Het project is een initiatief van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij West-Vlaanderen en kadert binnen de ambities van de provincie om in West-Vlaanderen een heuse droneport op te richten. De Blauwe Cluster treedt op als partner in het project. Andere partners zijn de provincie West-Vlaanderen. VITO, Flanders Make en Vives.

POM West-Vlaanderen heeft het project op 28 juli 2020 in herwerkte vorm ingediend bij het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Tijdens het daarop volgende technische nazicht werden geen opmerkingen geformuleerd. Het project kon dan ook definitief goedgekeurd worden.

Europese en Vlaamse financiering

Het project heeft een kostenplaatje van 2 miljoen euro. Het EFRO heeft zich geëngageerd om 800.000 euro bij te dragen aan de realisatie van het project.

Daarnaast kan het project ook rekeken op Vlaamse steun. Vlaanderen komt over de brug met een subsidie van 600.000 euro.

 

Ook lid worden?

De Blauwe Cluster werd erkend door de Vlaamse overheid als zesde Vlaamse speerpuntcluster. Om optimaal van de unieke diensten van de cluster gebruik te maken en voor de verdere uitbouw van uw netwerk is lid worden een troef.