ICON (Interdisciplinair Coöperatief Onderzoek) is een formule voor vraaggedreven, coöperatief onderzoek. Multidisciplinaire onderzoeksteams van wetenschappers, industriepartners en/of social-profitorganisaties werken samen om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die daarna hun weg vinden in het marktaanbod van de deelnemende partners. 

Hoe een project indienen?

  1. Uiterlijk op dinsdag 21 april 2020 om 12u00 ’s middags dient u aan de hand van een uitgebreide abstract (5 pagina’s) voor uw projectvoorstel digitaal een vooraanmelding uit te voeren bij VLAIO. 
  2. De finale projectaanvragen dienen dan elektronisch ingediend te worden uiterlijk op dinsdag 7 juli (12u ‘s middags).

Leden van de Blauwe Cluster kunnen in de voorbereiding van een projectvoorstel beroep doen op ondersteuning door de innovatiemanagers.

 

Artificiële Intelligentie

De beoogde projecten zijn ofwel gerelateerd aan de grote uitdagingen geïdentificeerd in het onderzoeksprogramma Artificiële Intelligentie (AI) Vlaanderen, meer specifiek:

  • data science: hybrid, automated, trusted, and actionable complex decisions;
  • real-time & energy-efficient AI, extract and process information at the edge;
  • multi-actor collaborative AI: interact with other decision-making entities;
  • human-like AI: communicate and collaborate seamlessly with humans;

ofwel gerelateerd aan andere aspecten van Artificiële Intelligentie, waarbij de definitie van AI volgens de High-Level Expert Group on Artificial Intelligence richtinggevend is voor wat gezien wordt als AI.

 

Cybersecurity

De beoogde projecten zijn ofwel gerelateerd aan de lange termijntrajecten geïdentificeerd in het onderzoeksluik van het Vlaams Beleidsplan Cybersecurity, meer specifiek:

  • veilige software en veilige applicaties;
  • beveiligingsdiensten;
  • systeem en infrastructuurbeveiliging;
  • basisbouwblokken waaronder veilige hardware, algoritmen en protocollen;

ofwel gerelateerd aan andere aspecten van Cybersecurity.

Ook lid worden?

De Blauwe Cluster werd erkend door de Vlaamse overheid als zesde Vlaamse speerpuntcluster. Om optimaal van de unieke diensten van de cluster gebruik te maken en voor de verdere uitbouw van uw netwerk is lid worden een troef.