Colruyt Group en Brevisco willen samen hun verantwoordelijkheid opnemen als het gaat over het ontwikkelen van nieuwe en duurzame technieken binnen aquacultuur. Dit naar aanleiding van de consumentennoden van de toekomst en het feit dat ruimte op het land steeds schaarser wordt. Het productassortiment verduurzamen staat daarnaast hoog op de agenda bij Colruyt Group, en Belgische mosselen passen hier perfect in.

Duurzame Belgische partnerships

Al jaren werken Colruyt Group en Brevisco actief mee aan projecten die de kweek van Belgische week- en schelpdieren onderzoeken in de Noordzee. Deze eerste tonnages mosselen zijn afkomstig uit een projectzone in de Westdiepzone dicht bij de Belgische kust. Brevisco en Colruyt Group willen in een innovatietraject de mening van de consument capteren over Belgische zeeproducten. De twee partners willen nu een breder publiek laten kennismaken met de echte Belgische mosselen door ze aan te bieden als proevertjes.

Tien kustwinkels van Colruyt Group (Colruyt Blankenberge, Bredene, Knokke, Koksijde, Middelkerke, Nieuwpoort, Oostende, OKay De Panne en Lombardsijde en Bio-Planet Brugge) en viswinkel Buccinum van Brevisco geven hun klanten daarom op 12 en 13 juli (Buccinum ook op 14 juli) in avant-première de kans om de Belgische mosselen zelf te proeven, en dus in exclusiviteit mee te genieten van hét nationale gerecht van België, lokaal gekweekt.

Meerdere projecten

Samen met andere partners investeren de partners ook in andere projecten op de Noordzee. Zo wordt binnen het project Edulis, samen de Universiteit Gent en verschillende private partners, het kweken van mosselen tussen de windmolens in de Noordzee getest.

Voor het kweken van oesters, zeewier en sint-jakobsschelpen is er Value@Sea-project voor de kust van Nieuwpoort. Daarin wordt voor een ecosysteem gezorgd waarbij de kweek van verschillende noordzeeproducten elkaar ondersteunen en versterken.

Programma en praktische info

https://www.colruytgroup.com/wps/portal/cg/nl/home/verhalen/belgian-mussels/belgische-mosselen

 

Ook lid worden?

De Blauwe Cluster werd erkend door de Vlaamse overheid als zesde Vlaamse speerpuntcluster. Om optimaal van de unieke diensten van de cluster gebruik te maken en voor de verdere uitbouw van uw netwerk is lid worden een troef.