Er is een nieuw Marien Ruimtelijk Plan (MRP) in de maak. Het ontwerp werd deze zomer publiek gemaakt. De Blauwe Cluster is enthousiast dat het beleid de weg naar duurzame blauwe groei inslaat. Het MRP neemt deze duurzame blauwe groei niet alleen in zijn doelstellingen op, maar duidt ook specifieke zones aan voor ‘commerciële en industriële activiteiten’. Deze projectzones kunnen een belangrijke motor zijn voor een innovatiegedreven ommeslag. De vlotte toegang tot de projectzones om innovatieve trajecten op zee uit te zetten moet nu door de overheid gegarandeerd worden. De Blauwe Cluster heeft daarom verschillende suggesties overgemaakt aan het beleid tijdens de publieksconsultatie.

De projectzones zijn een proefstuk: de industrie zet met innovatieve projecten in op duurzame blauwe groei en de overheid faciliteert dit door een vlotte ontsluiting van die zones te garanderen.

Caroline Ven, CEO De Blauwe Cluster

Ook lid worden?

De Blauwe Cluster werd erkend door de Vlaamse overheid als zesde Vlaamse speerpuntcluster. Om optimaal van de unieke diensten van de cluster gebruik te maken en voor de verdere uitbouw van uw netwerk is lid worden een troef.