Innovatie en samenwerking zijn essentieel voor duurzame economische groei. POM West-Vlaanderen zet hier sterk op in met de 'Quick Wins Fabrieken voor de Toekomst 2020'. Via dit iniatief wil men het ondernemerschap en de economische ontwikkeling stimuleren.

Het beschikbare budget bedraagt € 500.000 voor maximaal twintig projecten binnen de sectoren Nieuwe Materialen, Voeding, Blue Energy, Machinebouw/Mechatronica en Drones. In het kader van de coronacrisis kan je ook projecten indienen die focussen op de ontwikkeling van digitale oplossingen ter verbetering van de interne bedrijfsorganisatie.

Om in aanmerking te komen, is het belangrijk dat een project haalbaar is op korte termijn (maximaal 1 jaar)  en dat er sprake is van een nauwe samenwerking tussen minimaal twee bedrijven, waarvan minstens 1 kmo en minstens 1 bedrijf gevestigd in West-Vlaanderen. 

Ben je op zoek naar financiering en heb je een interessant project voor ogen dat aan de voorwaarden voldoet? Dien dan zeker een aanvraag in bij POM West-Vlaanderen. Dat kan je doen tot en met 18 september 2020.

Heb je nog vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met een van onderstaande personen:
- Stefaan Verhamme (Nieuwe Materialen en Machinebouw & Mechatronica
- Brian Desplinter (Voeding)
Sarina Motmans (Blue Energy
Wouter Baekelant (Drones)

Ook lid worden?

De Blauwe Cluster werd erkend door de Vlaamse overheid als zesde Vlaamse speerpuntcluster. Om optimaal van de unieke diensten van de cluster gebruik te maken en voor de verdere uitbouw van uw netwerk is lid worden een troef.