Heb je een proof of concept die opgeschaald moet worden, maar waaraan nog enkele innovatie uitdagingen en dus marktrisico’s verbonden zijn?  Dan is deze oproep relevant voor uw bedrijf.

Deze nieuwe oproep vult immers een leemte op in het VLAIO instrumentarium, en is geënt op ontwikkelingsprojecten, met dat verschil dat het budget hogere investeringen toelaat in infrastructuur.  In de kern laat dit programma toe om technologieën (waarvan reeds een proof of concept beschikbaar is) te demonstreren in TRL 6-7.  Belangrijk is wel dat er nog een beoogde innovatieve stap is in deze demonstratie, met een feedbackloop naar het concept of de opschaling.  Subsidiebedragen liggen tussen de 100k en 500k€, basissteun is 25%.  de Investering kan zowel via een “grote kost” als “grote onderaanneming” ingebracht worden.

Ook lid worden?

De Blauwe Cluster werd erkend door de Vlaamse overheid als zesde Vlaamse speerpuntcluster. Om optimaal van de unieke diensten van de cluster gebruik te maken en voor de verdere uitbouw van uw netwerk is lid worden een troef.