Voor we met z'n allen door de Coronamaatregelen zoveel mogelijk van thuis uit moesten werken, leerden de projectpartners van de ICON projecten SYMAPA en Coastbusters 2.0 de kneepjes van het knopen leggen dankzij medewerkers van Brevisco. Inleidend werd het belang van de juiste materiaalkeuze geïntroduceerd. De voor- en nadelen van de verschillende touwmaterialen werden opgelijst: slijtvastheid, rek- en trekkrachten maar ook prijs zijn belangrijke parameters. Ervaringen werden ook volop gedeeld door alle aanwezigen. Onder het motto 'iemand die geen knopen kan maken, heeft gewoon nog niet ontdekt dat hij het kan' toonde Joffrey Hollebeke, kapitein van vissersboot 'Hombre', de meest gebruikte en sterkste knopen voor aan de aanwezigen waarna we zelf aan de slag konden.

Dankzij deze gemeenschappelijke workshop hebben beide projecten enkele startpunten waarmee ze hun verankeringsuitdagingen kunnen aanpakken. 

Ook lid worden?

De Blauwe Cluster werd erkend door de Vlaamse overheid als zesde Vlaamse speerpuntcluster. Om optimaal van de unieke diensten van de cluster gebruik te maken en voor de verdere uitbouw van uw netwerk is lid worden een troef.