Er gaan steeds meer stemmen op om over te schakelen naar een zachte, meer ecologische aanpak van zeewering. Maar wat zijn nu specifiek de voordelen van natuurlijke ingrepen in de kustverdediging ten opzichte van traditionele infrastructuur? 

Het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid organiseert op 18 november een online interactief panelgesprek met experten dat dieper ingaat op het hoe en waarom van meer natuurlijke maatregelen (‘Nature Based Solutions’) in de kustverdediging in Vlaanderen.

Nature Based Solutions (“natuurgebaseerde oplossingen”) zijn maatregelen die gebruik maken van natuurlijke processen in de plaats van ‘traditionele’ maatregelen, die voornamelijk focussen op het gebruik van harde infrastructuur zoals beton en staal.

Het initiatief kadert binnen het Interreg-project SARCC, dat professionals aan de kust bewuster wil maken van deze oplossingen en hen wil inlichten over de manier waarop dergelijke oplossingen aan onze kust kunnen worden ingezet.

Praktisch

  • Het interactief online panelgesprek vindt plaats op woensdag 18 november van 10.00 u. – 11.30 u. 
  • Deelnemen is gratis, maar je moet je wel vooraf inschrijven. Op 9 november ontvang je dan een link om deel te nemen.

Ook lid worden?

De Blauwe Cluster werd erkend door de Vlaamse overheid als zesde Vlaamse speerpuntcluster. Om optimaal van de unieke diensten van de cluster gebruik te maken en voor de verdere uitbouw van uw netwerk is lid worden een troef.