Het Prins Albert Fonds helpt getalenteerde jonge professionals ervaring op te doen met het uitvoeren van internationale projecten. Jaarlijks krijgen ongeveer 30 jonge high potentials onder de 30 een beurs van 27.500 euro om een bedrijfsproject van 12 maanden buiten Europa voor een Belgisch bedrijf te beheren. 

Sinds 1984 heeft het fonds op die manier honderden jonge professionals in staat gesteld hun vaardigheden te ontwikkelen in het internationale bedrijfsleven. Verder hebben ook meer dan 250 Belgische bedrijven de mogelijkheid gekregen om hun activiteiten over de hele wereld uit te breiden.

Voordeel voor bedrijven

Het Prins Albert Fonds biedt Belgische bedrijven met buitenlandse activiteiten of internationale ambities een fantastische kans om tegen een aantrekkelijke kostprijs een zorgvuldig geselecteerde jonge professional aan te nemen voor een eenjarig project buiten Europa.

Via het Prins Albertfonds kunnen bedrijven gedurende 12 maanden een getalenteerde jonge professional inschakelen om hun business te ontwikkelen in het buitenland. Het Prins Albertfonds voorziet de begeleiding en vergoeding voor de jonge professional. Het bedrijf betaalt in ruil een fee aan het fonds

Praktisch

Wil je een jonge professional voor jouw internationale plannen inschakelen? Dan kan je een uitdagend projectidee bij het Prins Albertfonds indienen. Na goedkeuring wordt je projectidee doorgestuurd aan alle geselecteerde kandidaten, die vervolgens rechtstreeks met jou contact opnemen indien ze interesse hebben in jouw project.

De geselecteerde jonge professionals zijn volledig vrij om het het project van hun voorkeur te kiezen. Dit impliceert dat er geen garantie is dat een van de kandidaten op jouw projectvoorstel zal ingaan. Indien er meerdere kandidaten geïnteresseerd zijn in jouw projectidee, dan bepaal jij met wie je in zee wenst te gaan. 

Ook lid worden?

De Blauwe Cluster werd erkend door de Vlaamse overheid als zesde Vlaamse speerpuntcluster. Om optimaal van de unieke diensten van de cluster gebruik te maken en voor de verdere uitbouw van uw netwerk is lid worden een troef.