Wat is PORTOS?

PORTOS staat voor ‘Ports Towards Energy Self-Sufficiency’ en heeft tot doel het geïntegreerde gebruik van hernieuwbare energiebronnen in de havens van het Atlantisch gebied te beoordelen, te ontwikkelen en te bevorderen en de energie-efficiëntie ervan te verhogen, waarbij een roadmap wordt opgesteld voor een sterkere en meer duurzame sector.

2nd call for Renewable Energy Device Testing

Binnen het PORTOS-project is er de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van enkele testfaciliteiten. Hiervoor kan een aanvraag ingediend worden, die dan beoordeeld wordt door een onafhankelijk selectiepanel met deskundigen uit de sector. Succesvolle aanvragers hebben gedurende maximaal 2 weken toegang tot de deelnemende faciliteiten

INTERREG-projecten in de regio Atlantic Area ondersteunen transnationale samenwerkingsprojecten in vijf landen: Frankrijk, Ierland, Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Bijgevolg kan je enkel in deze landen een aanvraag voor ondersteuning indienen.

Bekijk de beschikbare testfaciliteiten
Universidade de Santiago de Compostela – USC (ES) Wave / current flume
Ecole d'Ingénieurs en Génie des Systémes Industriels – EIGSI (FR) Technical assessment of novel technologies
Universidad de Oviedo – UNIOVI (ES) Numerical modelling of novel technologies

 

Interesse

Wil je graag gebruik maken van dit unieke aanbod? Bezorg je aanvraag dan uiterlijk op vrijdag 2 oktober 2020 aan Nathan Kirwan

Ook lid worden?

De Blauwe Cluster werd erkend door de Vlaamse overheid als zesde Vlaamse speerpuntcluster. Om optimaal van de unieke diensten van de cluster gebruik te maken en voor de verdere uitbouw van uw netwerk is lid worden een troef.