Met een geïnstalleerd vermogen van 1,775 MW is België de op drie na grootste producent van offshore windenergie ter wereld. We hebben dan ook heel wat relevante kennis in huis. Binnen dit kader lanceert de Universiteit Gent dit najaar een postacademische opleiding rond windenergie op zee. 

De opleiding bestaat uit vijf modules en heeft tot doel de deelnemers kennis aan te reiken en inzichten te verschaffen in diverse aspecten van offshore windenergie, waaronder technologische vereisten, financieringsmogelijkheden, veiligheidsmaatregelen en ecologische overwegingen.

De lessen vinden plaats van 13 oktober 2020 tot en met 25 mei 2021 en worden volledig in het Engels gegeven. Deelnemers moeten minimaal over een bachelordiploma beschikken of minstens twee jaar relevante werkervaring hebben. 

Hieronder volgt een bekopte omschrijving van de diverse modules. Geïnteresseerden kunnen zich zowel voor individuele modules als voor het volledige programma inschrijven. 

Module 1 Offshore windenergie - basisconcepten 
Module 2 Offshore windenergie - elementaire technische kennis
Module 3 Offshore windenergie - dynamica 
Module 4 Veiligheid, energiemarkten, beleid en maritiem recht
Module 5 Innovatie en cases uit de industrie

Ook lid worden?

De Blauwe Cluster werd erkend door de Vlaamse overheid als zesde Vlaamse speerpuntcluster. Om optimaal van de unieke diensten van de cluster gebruik te maken en voor de verdere uitbouw van uw netwerk is lid worden een troef.