Op 1 augustus vond de feestelijke opening plaats van vishandel Buccinum in fish & food market 'De Cierk'. De vishandel is de eerste handelszaak die de deuren opende op deze locatie. De focus ligt hier op het principe van de korte keten, met zo weinig mogelijk stappen tussen producent en consument.

Vishandel Buccinum past perfect binnen dit verhaal: Vlaamse vissersvaartuigen brengen de vers gevangen vis aan wal via de vernieuwde Vismijn van Oostende. Daar wordt de kwaliteit streng gecontroleerd, en vervolgens gaat de vis rechtstreeks naar de viswinkel. Verser kan gewoon niet.

De bezieler van Buccinum is Willy Versluys, die zich via zijn firma Brevisco engageert voor innovatieve projecten op het gebied van onder andere aqua- en maricultuur. Binnen die context is het bedrijf ook lid van De Blauwe Cluster vzw. 

Fish & Food Market 'De Cierk' is gelegen in 7 voormalige pakhuizen van de vismijn van Oostende op de Oosteroever. De naam verwijst naar De Cierk, de vroegere vismijn bij het station. De producten die je koopt kan je meeneemen naar huis of ter plaatse consumeren.

'De Cierk' wil naast een food market ook een heus belevings- en ontmoetingscentrum zijn. Op de 1ste verdieping vind je een heus kookeiland - ideaal voor kookworkshops of om samen te koken. En op de 2de verdieping vind je de belevingsruimte met multifunctionele zalen voor recepties, vergaderingen, culturele activiteiten enz.

 

Ook lid worden?

De Blauwe Cluster werd erkend door de Vlaamse overheid als zesde Vlaamse speerpuntcluster. Om optimaal van de unieke diensten van de cluster gebruik te maken en voor de verdere uitbouw van uw netwerk is lid worden een troef.