Aquacultuur wordt steeds belangrijker voor de voedselvoorziening. Het is bijgevolg wel logisch dat er in Vlaanderen heel wat innovatieve en vernieuwende aquacultuurprojecten worden uitgerold. Hoog tijd dus om eens een stand van zaken op te maken.

Het Vlaams Aquacultuur Platform organiseert op 30 oktober voor de negende keer het Vlaams Aquacultuur Symposium. Tijdens dit symposium krijg je een duidelijk beeld van wat er momenteel allemaal leeft in de sector. De focus ligt deze keer op de meest recente en meest innovatieve aquacultuurprojecten in Vlaanderen. 

Programma

Tijdens het seminarie komen onder andere volgende onderwerpen aan bod, waarin een aantal partners en leden van De Blauwe Cluster betrokken zijn:

  • mogelijkheden voor mariene (multispecies) broedhuisactiviteiten in Vlaanderen (BlueMarine3.com);
  • grootschalige kweek van zeewieren binnen het offshore windpark Norther (Wier & Wind);
  • windenergie, aquacultuur en restauratie van platte oesters en zeewierkweek in België (United).

Bekijk het gedetaileerde programma.

Praktisch

Het negende Vlaams Aquacultuur Symposium vindt plaats op vrijdag 30 oktober 2020 van 13u45 tot 17u00. In de context van de huidige gezondheidscrisis vindt het symposium in de vorm van een webinar plaats. We doen hierbij een beroep op het online ‘Bongo’-platform van de Universiteit Gent. 

Deelname is gratis, maar vooraf inschrijven is wel verplicht. Het aantal deelnemers wordt beperkt tot 150 personen. Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met daarin de link voor het evenement.

Ook lid worden?

De Blauwe Cluster werd erkend door de Vlaamse overheid als zesde Vlaamse speerpuntcluster. Om optimaal van de unieke diensten van de cluster gebruik te maken en voor de verdere uitbouw van uw netwerk is lid worden een troef.