In het kader van het Europees project BluAct, dat verschillende Europese havensteden verbindt en stimuleert om Blauwe Economie in te zetten,  wordt weldra ‘SeaZone’ geïntroduceerd. 
 
Blauwe economie wenst producten te creëren die niet alleen beter zijn voor de gezondheid en het milieu maar ook goedkoper zijn mede dankzij plaatselijke productie. SeaZone wil  burgers, bedrijven, jong talent, innovatie en creativiteit samenbrengen. De nieuwe ideeën en samenwerkingen die hieruit tot stand komen, moeten een duurzame economie in Oostende stimuleren. Alle ideeën zijn welkom; van drones die windmolens herstellen, zeewier als voedselvervanger, slimme stofzuigers die plastic uit zee halen tot zwemkledij van gerecycleerd plastic.
 
Deze SeaZone competitie richt zich tot studenten, ondernemers en bedrijven die aan de slag willen in de Blauwe Economie. Met de launch van SeaZone willen de partners niet alleen een kader schetsen, maar zijn ze op zoek naar concrete ideeën. SeaZone wil inspireren en aanzetten tot een creativiteit.
Seazone wordt voorgesteld op dinsdag 10 september 2019 in Greenbridge, te Oostende. Ben jij ook geïnteresseerd in Blauwe Economie en hoe de wetenschap het Oostendse zeeleven kan helpen of wens je jouw idee om te zetten tot een businesscase? Schrijf je dan hier gratis in !

Ook lid worden?

De Blauwe Cluster werd erkend door de Vlaamse overheid als zesde Vlaamse speerpuntcluster. Om optimaal van de unieke diensten van de cluster gebruik te maken en voor de verdere uitbouw van uw netwerk is lid worden een troef.