Tijdens die week werden diverse bedrijven actief in de offshore wind bezocht, ontwikkelingsprojecten en nieuwe testfaciliteiten gepresenteerd en werd op woensdag 19 juni in samenwerking met het BOC een infosessie georganiseerd over de offshore wind opportuniteiten in Taiwan met aansluitend mogelijkheid tot B2B contacten met de Taiwanese bedrijven.

Het was een goed gevulde week met een divers en gevarieerd programma, waarbij bedrijven, projecten en organisaties de revue passeerden. Naast de presentaties werd ook telkens met veel interesse op een interactieve manier een Q&A sessie gehouden, die telkens voor beide partijen interessante informatie opleverde.

Met dank aan al de sprekers en begeleiders van Engie Fabricom (Offshore substations), Aertssen Kranen (Heavy lifting equipment), DEME (EPC contractor), Jan De Nul (EPC contractor), Port of Ostend (Havenfaciliteiten), RelyOn Nutec (Offshore safety training en management), Otary (Wind park ontwikkelaar), POM West-Vlaanderen (Blue Accelerator offshore testplatform), UGent (Edulis project mosselkweek), MOW (Flanders Maritime Laboratory) en Laminaria (golfslagenergie)  voor hun bijdrage aan het welslagen van deze missie.

Ook lid worden?

De Blauwe Cluster werd erkend door de Vlaamse overheid als zesde Vlaamse speerpuntcluster. Om optimaal van de unieke diensten van de cluster gebruik te maken en voor de verdere uitbouw van uw netwerk is lid worden een troef.