Op de eerste editie van het kmo partnering forum met als thema “Technische componenten en diensten voor maritieme werken’’ lieten we ABC Motoren, DEME, Jan De Nul, Multi en North Sea Port aan het woord over hun recente projecten, welke diensten en producten ze aankopen, met welke innovaties ze bezig zijn en waar ze naartoe op zoek zijn.

Vervolgens boden we aan de aanwezigen de kans om één op één gesprekken aan te gaan met deze spelers en met andere aanwezigen. Meer dan 120 gesprekken vonden plaats.

Lees hieronder enkele getuigenissen van leden die deelgenomen hebben:

Maarten Durie
Bedankt voor het interessante event van vorige week, het was een goede/efficiënte vorm van netwerking & contacten leggen. Ik heb reeds 4 follow-up meetings ingepland!
Maarten Durie, Zensor

Getuigenis Zensor op DBC kmo partnering forum

Stefan Pauwels
Het kmo partnering forum was erg goed georganiseerd en het doel om ons te matchen met andere bedrijven binnen de Blauwe Cluster was succesvol. Van de 6 gesprekken die jullie geïnitieerd hebben, zijn er 5 die een opvolging krijgen. Daarnaast zijn er ook nog 3 andere leads uit gekomen die opgevolgd zullen worden.
Stefan Pauwels, epic.blue

Getuigenis epic.blue op DBC kmo partnering forum

Heb je deze editie gemist? Onderaan vind je de powerpoint presentatie.

Tijdens deze bijeenkomst van het kmo-comité werd ook een oproep gelanceerd voor kandidaten voor de rol van ondervoorzitter van het kmo-comité van de Blauwe Cluster. 

De ondervoorzitter zal samen met de voorzitter de kmo’s vertegenwoordigen in de stuurgroep en in de raad van bestuur van de Blauwe Cluster, en heeft een adviserende rol met betrekking tot zaken relevant voor kmo’s. Het betreft een mandaat voor 3 jaar (te starten mid 2020).

De ondervoorzitter heeft het volgende profiel:

  • actief directielid van een Vlaamse kmo (volgens de EU kmo-definitie)
  • bereid engagement en tijd te investeren in de Blauwe Cluster
  • brede kijk en visie op de opportuniteiten van de blauwe economie en de rol die kmo’s daarin kunnen opnemen
  • kmo is minimum 1 jaar lid van de Blauwe Cluster
  • kmo is actief in mariene/maritieme sector, complementair aan de activiteiten van de kmo van de voorzitter

Procedure:

  • stel je kandidaat door een mail met je CV en motivatie te sturen naar Caroline Ven en/of Koen Geirnaert (de voorzitter van het kmo-comité). Deadline: 3 april 2020.
  • evaluatie en selectie door DBC en voorzitter kmo-comité
  • voordracht kandidaat door Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering
  • benoeming kandidaat door de Algemene Vergadering (medio juni 2020)

Ook lid worden?

De Blauwe Cluster werd erkend door de Vlaamse overheid als zesde Vlaamse speerpuntcluster. Om optimaal van de unieke diensten van de cluster gebruik te maken en voor de verdere uitbouw van uw netwerk is lid worden een troef.