Sian Davies
Thank you very much for arranging. It was a wonderful and inspiring experience, and I learnt so much.
Sian Davies, clustermanager

EMFF and Seafood Cluster, North Wales, UK

Op 8 oktober hebben ongeveer 40 cluster professionals Oostende bezocht tijdens de Coastal Marine Tour, één van de cluster tours in het kader van de Internationale TCI Conferentie die dit jaar georganiseerd werd door FIT en VLAIO in Antwerpen. Na een busrit vanuit Antwerpen werden de experten eerst ontvangen in het havenhuis te Oostende, waar CEO van de Blauwe Cluster Caroline Ven het gezelschap verwelkomde. Na een toelichting door de haven van Oostende en offshore wind developer Parkwind, reed de bus naar de REBO site en het offshore trainingcentrum van Rely-On-Nutec.

Ruud van Heur
The coastal marine tour was an inspiring tour & well organized! We visited awesome places and a nice lunch too.
Ir. R.J.H.G. van Heur

TU Delft

Vervolgens kon het gezelschap genieten van een lunch met streekproducten. Na de lunch stond er een korte wandeling op de strekdam op het programma met toelichting over het Blue Accerelator testplatform door de POM West-Vlaanderen.

Laila Kallab
I would like to congratulate on the brilliant organization of the Coastal Marine Tour and reaffirm how much it has brought us learning for our professional and networking activities.
Laila Kallab, analysta

Sebrae MG, Minas Gerais, Brazilië

Bij offshore wind developer Otary kon de controlekamer vanwaar de turbines op zee gemonitord worden op veel interesse rekenen. Daarna volgde een bezoek aan het Marien Station en de robotica instrumenten van het VLIZ, AUV Barabas, USV Adhemar en ROV Zonnebloem. De dag werd afgesloten in GreenBridge met vishapjes. 

Ifor Flows
Thank you Blue Cluster … you competencies are deep, and the triple-helix teamwork across the cluster is impressive.
Ifor Ffowcs-Williams

Cluster Navigators Ltd.

Ook lid worden?

De Blauwe Cluster werd erkend door de Vlaamse overheid als zesde Vlaamse speerpuntcluster. Om optimaal van de unieke diensten van de cluster gebruik te maken en voor de verdere uitbouw van uw netwerk is lid worden een troef.