Over ons

Eind 2017 richtten Colruyt, DEME, Econopolis, INVE, Jan De Nul, Sioen Industries, Tractebel Engineering, Vanbreda Risk & Benefits, Vyncke en ZERI de vzw Blauwe Cluster op als een samenwerkingsverband dat zich toelegt op de ontwikkeling en bevordering van economische activiteiten op zee. Ze zijn ervan overtuigd dat verbeterde, sectoroverschrijdende partnerschappen en een nauwere samenwerking tussen kenniscentra en overheidsinstellingen zullen leiden tot nieuwe investeringen en vernieuwende projecten in het Belgisch deel van de Noordzee en daarbuiten. 

Door de deelname van vooraanstaande kleine en middelgrote bedrijven zorgt de Blauwe Cluster ervoor dat zij hun groei kunnen versnellen en internationale uitdagingen kunnen aangaan.

Naast het infrastructurele voordeel kunnen deze projecten ook leiden tot een verhoogde economische groei voor Vlaanderen door de creatie van nieuwe industrieën, de opening van nieuwe markten voor de export en de verbetering van het concurrentievermogen van de betrokken bedrijven. Sinds 1 februari 2018 is Caroline Ven CEO van de Blauwe Cluster vzw. Geert Noels is voorzitter.

De Blauwe Cluster werd in maart 2018 door de Vlaamse overheid erkend als speerpuntcluster.