Projectstatus: 
In uitvoering
Projectduur: 
01 oktober 2019 – 30 september 2021
Info:
DBC-project
De specifieke doelstellingen van het SSAVE – project zijn:
 
- Definiëren van methodes en technologieën voor veilige en geverifieerde connectiviteit en het delen van data tussen assets van verschillende fabrikanten en eigenaars, met line-of-sight breedband communicatiemogelijkheden over minstens 1 km.
- Definiëren van lage-kost IP-achtige technologieën die de uitrol van een meshed ad-hoc edge en narrow-band gedeelde internettoegang toelaten, om zo het gebruik van MDTs mogelijk te maken.
- Werken naar een standaardformaat voor de uitwisseling van sensor data, gekarakteriseerd door datareductie tussen field assets van verschillende fabrikanten en eigenaars en dataverrijking.
- Software architecturen definiëren om sensordata te fuseren, en zo optimale datastromen aan te leveren, met een focus op real-time delen van situationeel bewustzijn.
- Standaardisering van inter-asset communicatie.
 
Het uiteindelijke doel is om verschillende vormen van autonomie mogelijk te maken in de zee- en binnenwateren.
 
Partners: Dredging International, dotOcean, Tresco Engineering, KU Leuven, Koninklijke Militaire School en IMEC
 
Met de steun van: VLAIO
 
Contactpersoon: Dries Debruyne (dries.debruyne@blauwecluster.be)
 

Ook lid worden?

De Blauwe Cluster werd erkend door de Vlaamse overheid als zesde Vlaamse speerpuntcluster. Om optimaal van de unieke diensten van de cluster gebruik te maken en voor de verdere uitbouw van uw netwerk is lid worden een troef.